Ga naar hoofdinhoud

Robot voor plafondmontage

De Mitsubishi RH-3SH SCARA robot voor plafondmontage van Koning & Hartman is ontwikkeld voor snelle cyclustijden en combineert hoge snelheid met een groot werkbereik en biedt een economisch alternatief voor wie zijn productie wil verho-gen.

De RH-3SH heeft een bereik van 350 mm met een verticaal bereik van 150 mm en kan zonder ‘dode hoek’ vrij ronddraaien tot een volledige cirkel van 700 mm. De plafondmontage maakt het mogelijk de robot boven het middelpunt van de applicatie te installeren, direct in lijn met de productie. Dit geeft maximale flexibiliteit, zonder dat dit ten koste gaat van de productieruimte om en rond de assemblagelijn.

Door het compacte ontwerp behaalt de RH-3SH snelle cyclustijden. Een standaard 12” test wordt uitgevoerd in slechts 0,32 s. Dit betekent dat deze robot drie ‘pick and place’ bewerkingen in 1 s uitvoert. Met deze snelle tijd kan deze Scara-robots de strijd aan met ‘spin type’ robots.

Met een maximum draagvermogen van 3 kg en een herhaalnauwkeurigheid van +/- 0,01mm is de RH-3SH geschikt voor vrijwel elke nauwkeurige positioneringstaak. De robot is ontworpen voor een eenvoudige integratie in de machine of productielijn. Voor het bewerken, oppakken of neerzetten van voorwerpen op een lopende band zijn alleen een encoder en vision camera nodig om de objecten te detecteren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven