Ga naar hoofdinhoud

R+L Hydraulics levert ATEX-tandkoppelingen

Lovejoy-tandwielkoppelingen van R+L Hydraulics zijn nu ATEX-gecertificeerd (foto: R+L Hydraulics)

R+L Hydraulics GmbH biedt de Lovejoy-tandkoppelingen nu ook aan met ATEX-certificering. Deze robuuste koppelingen vallen op door hoge prestaties en een eenvoudig onderhoud, waardoor betaalbare oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Typische toepassingen zijn bijvoorbeeld aandrijvingen in pompen, mixers, persen, machinebouw, staal-industrie en transportband-systemen. 

Een brede reeks koppelings-varianten biedt allerlei toepassingen naar wens. De ATEX-gecertificeerde tandkoppelingen beslaan een koppel van 0,3 kNm tot 5340 kNm en zijn in 27 reeksen verkrijgbaar, waaronder uitvoeringen met geflenste of doorlopende huls evenals met speciale afdichtingen. Behalve eenvoudige uitvoeringen zijn ook verschillende typen met tussenas of afstandsstukken leverbaar.

R+L Hydraulics GmbH is gevestigd in Werdohl im Sauerland. Deze specialist in componenten voor aandrijftechniek en hydraulische toebehoren, met als enig aandeelhouder de Amerikaanse koppelingsproducent Lovejoy Inc., verkoopt de Lovejoy-koppelingen door geheel Europa. Daarnaast produceert en verkoopt het bedrijf een grote selectie aan hydraulische toebehoren en andere koppelingen voor de aandrijf- en vloeistoftechniek. De producten worden hoofdzakelijk ingezet op de terreinen van machinebouw, voertuigbouw, hydraulische techniek, evenals in de staal- en offshore-Industrie.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven