Ga naar hoofdinhoud

Ringfeder neemt Tschan over

Ringfeder in Krefeld heeft Tschan in Neunkirchen overgenomen (foto: Ringfeder)

Per 1 juli heeft Ringfeder Power Transmission in Krefeld (bij Duisburg) branchegenoot Tschan in Neunkirchen (bij Saarbrücken) overgenomen. Ringfeder en Ecoloc zijn gespecialiseerd in locking- en dempingsproducten, Gerwah staat voor nietschakelbare, elastische koppelingen en veiligheidkoppelingen voor lagere draaimomenten. Tschan is juist gespecialiseerd in hoge koppels en brengt Ringfeder dichter bij zijn doel om One Stop Partner te worden.

Ringfeder is opgericht in 1922 in Krefeld als verkoopkantoor voor frictieveren. Met de merken Ringfeder, Gerwah en Ecoloc is het uitgegroeid tot leverancier van componenten voor aandrijf- en dempingstechnologie en aanverwante technologieën. Het bedrijf produceert vooral op maat gemaakte oplossingen voor zijn klanten.

Door te focussen op duurzame groei en selectieve acquisitie, heeft Ringfeder zijn het assortiment steeds verder uitgebouwd. Het bedrijf heeft bewust binnen Duitsland gezocht om zijn veeleisende klanten aanvullende technische kennis op hoog niveau te kunnen aanbieden. Ringfeder is onderdeel van de Zweedse VBG Group. De doelstelling is het genereren van een totale omzet van € 45 miljoen dit jaar.

 Tschan

In negentig jaar heeft Tschan een reputatie opgebouwd met niet-schakelbare askoppelingen voor de zware machinebouw. De onderneming levert niet alleen aan de mijnbouw en de bouwmachine-industrie, maar ook aan de ijzer- en staalindustrie, cementfabrieken en offshore bedrijven.

Tschan kan onder de paraplu van Ringfeder zijn internationale activiteiten verder uitbreiden. Beide partijen zullen focussen op synergie-effecten en het verhogen van de efficiëntie bij het bedrijf in Saarland.

Ringfeder wordt in Nederland vertegenwoordigd door Multi Components International in Montfoort, Tschan door Mijnsbergen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven