Ga naar hoofdinhoud

RFA ontwikkelt bedieningsvrije robot

De robot wordt aangestuurd door de productafmetingen die de zaagmachine genereert (foto: RFA)

Onlangs leverde RFA een Kawasaki robotinstallatie voor het beladen van een zaagmachine. Er worden delen gezaagd met een diameter van 50 tot 180 mm die door de robot automatisch in een randenpallet geplaatst worden. Bijzonder is dat de zaagmachine de gegevens over de verschillende werkstukken doorgeeft aan de robot.

Door slimme programmatuur hoeft de robotinstallatie niet door de operator ingesteld te worden. De zaagmachine geeft de gegevens over de werkstukken, zoals de diameter en lengte, door aan de robot. Met deze informatie bepaalt de robot welke grijper ingezet dient te worden en berekent de robot het aantal rijen, kolommen en lagen in de pallet zonder tussenkomst van de operator.

Om de verschillende diameters te hanteren is de robot uitgerust met een automatisch wisselsysteem voor grijpers. Er zijn 3 automatisch wisselbare units met steeds een vacuümgrijper en klemgrijper voor het hanteren van de verschillende diameters en lengten werkstukken.

De robot neemt automatisch aan de hand van de diameter en lengte de juiste grijper van het grijper magazijn (foto: RFA)
De robot neemt automatisch aan de hand van de diameter en lengte de juiste grijper van het grijper magazijn (foto: RFA)

Lege randenpallets worden door de operator op een kettingbaan geplaatst. De pallets worden automatisch naar de robot getransporteerd waar deze gevuld worden. Wanneer een pallet vol is wordt deze uitgevoerd. Om de gewenste autonomie te waarborgen is er plaats voor in totaal 8 pallets op het transportsysteem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven