Ga naar hoofdinhoud

Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth

Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel lokaliseren, volgen, detecteren en scannen van QR-codes. Het bedrijf biedt deze functies, evenals interfaces voor standaard area scan-camera’s, nu aan als Vision Suite in het ecosysteem van het automatiseringsplatform ctrlX AUTOMATION van Bosch Rexroth. Daarnaast ontwikkelen de twee bedrijven op klanten gebaseerde machine vision toepassingen en een use case voor objectherkenning en gerichte plaatsing met behulp van een Cartesiaanse robot.

HD Vision Systems is een nieuwe partner van ctrlX World, het ecosysteem van het automatiseringsplatform ctrlX AUTOMATION van Bosch Rexroth. Als specialist in industriële beeldverwerking ondersteunt HD Vision Systems productiebedrijven met hardware- en softwareproducten op basis van lichtveldtechnologie en Deep Learning – of het nu gaat om kwaliteitsinspectie, handling van werkstukken of 3D-scanning. Samen met Bosch Rexroth biedt de onderneming vanaf nu de Vision Suite van HD Vision Systems aan als beeldverwerkingsapp voor het besturingsplatform ctrlX CORE in de ctrlX App Store.

Toegankelijker en intuïtiever maken

“Met het toepassings- en leveranciersoverschrijdende automatiseringsplatform van Bosch Rexroth willen we onze machine vision-oplossingen voor objectdetectie en -verwerking nog toegankelijker en intuïtiever maken voor gebruikers. Op deze manier ondersteunen wij de aanpak van ctrlX AUTOMATION om componenten voor verschillende taken van verschillende leveranciers te integreren in een allesomvattend systeem,” aldus Dr. Christoph Garbe, CEO van HD Vision Systems GmbH.

De ctrlX App Store

Hans Michael Krause, Hoofd Product Management ctrlX World bij Bosch Rexroth, voegt hieraan toe: “In het ecosysteem van het platform kunnen gebruikers precies die automatiseringsoplossingen downloaden die ze nodig hebben, van Bosch Rexroth of van andere leveranciers. Hiervoor bieden wij samen met HD Vision Systems via de ctrlX App Store een modulaire vision suite aan, die bedrijven precies ondersteunt bij hun individuele behoeften.”

Objectherkenning en plaatsing met robot

Tegelijkertijd ontwikkelen Bosch Rexroth en HD Vision Systems ook gezamenlijke, klantgerichte machine vision-oplossingen. Een eerste use-case heeft betrekking op objectherkenning en gerichte plaatsing met behulp van een Cartesiaanse robot. Hier worden onderdelen automatisch gedetecteerd met behulp van een 2D-camerasysteem dat via Ethernet is aangesloten op de ctrlX CORE controller.

De Vision Suite verwerkt de beelden en identificeert de onderdelen, bepaalt hun positie en stelt de gegevens ter beschikking van de robot voor nauwkeurig grijpen. Ze worden dan opgeslagen in een vooraf bepaald raster. Dit maakt verdere verwerking in downstream-processen mogelijk.

Het ctrlX AUTOMATION systeem biedt zijn klanten op dit toepassingsgebied op de behoeften afgestemde oplossingen en een snelle en gemakkelijke toegang tot machine vision en automatisering. De oplossingen kunnen intuïtief worden bediend zonder voorafgaande kennis.

Eerste publicatie Paul Quaedvlieg 24-6-2021

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven