Ga naar hoofdinhoud

Revolutie in het WRC dankzij innovatief hybride aandrijfsysteem (+video)

Het hybride systeem combineert een motor-generator, besturingseenheid en een accu met een capaciteit van 3,9 kWh in een zeer kleine bouwvorm (foto: Schaeffler)

De scope van hybride aandrijftechniek heeft zich vorige week uitgebreid tot het FIA World Rally Championship (WRC). Tijdens de befaamde Rally van Monte Carlo, die plaatsvond van 20 tot en met 23 januari, reden alle rallyauto’s met een nieuw innovatief hybride systeem. Dit systeem is ontwikkeld door Schaeffler dochter Compact Dynamics.

Met de invoering van nieuwe technische reglementen zorgt de internationale automobielfederatie FIA niet alleen voor meer veiligheid en gelijke kansen, maar stimuleert zij ook de verdere ontwikkeling van duurzame aandrijvingen via dit populaire kampioenschap, dat dit jaar voor de 50e keer wordt gehouden.

“Voor Schaeffler en Compact Dynamics speelt de autosport al vele jaren een belangrijke rol bij de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor volumeproductie-oplossingen op het gebied van e-mobiliteit”, aldus Dr. Jochen Schröder, hoofd van de bedrijfsdivisie E-Mobility bij Schaeffler.

Innovatieve technologieën

“Wij zijn verheugd dat onze dochteronderneming Compact Dynamics als seriepartner een beslissende rol speelt in de toekomst van het FIA World Rally Championship (WRC). Als pioniers op het gebied van mobiliteit hebben Schaeffler en Compact Dynamics al in een vroeg stadium het potentieel van de autosport voor de ontwikkeling van innovatieve toekomsttechnologieën onderkend en een race-to-road-strategie geïmplementeerd.

Een mijlpaal in hybride technologie

De kern van het nieuwe aandrijfconcept is een krachtig hybride systeem van Compact Dynamics. Het hybride systeem combineert een motor-generator, besturingseenheid en een accu met een capaciteit van 3,9 kWh – geleverd door Kreisel Electric – in een zeer kleine bouwvorm.

Hybride systeem WRC

Het systeem weegt slechts 87 kilogram en is dwars in het midden van de nieuwe Rally1 auto’s gemonteerd als een plug-in unit. Het is via een as met de aandrijflijn verbonden met het achterdifferentieel en komt daarmee overeen met de P3-topologie.

Extra boost van 100 kW

“Het systeem is een mijlpaal in de hybride technologie”, zegt Oliver Blamberger, Managing Director van Compact Dynamics. “Tijdens de evenementen rijden de voertuigen in zuiver elektrische modus in gespecificeerde zones zoals het servicepark of de zogenaamde hybride elektrische voertuigzones (HEV). Naast de 286 kW (390 pk) van de verbrandingsmotor geeft het hybride systeem de rallyrijders 100 kW extra boost tijdens speciale etappes. De tractiebatterij kan ook worden opgeladen door het terugwinnen van remenergie tijdens de etappes.”  

Competentie gebruikt voor serieproductie 

De in de autosport opgedane kennis wordt bij Schaeffler direct in de serieproductie geïntegreerd. Bijvoorbeeld in elektrische assen, hybride transmissies of elektromotoren voor elektrische aandrijvingen. Van 2014 tot 2021 was Schaeffler betrokken bij de elektrische raceserie FIA Formula E en heeft als pionier van het begin af aan actief meegewerkt aan de vormgeving van het kampioenschap.

Als serie- en innovatiepartner van de DTM zorgt Schaeffler nu al voor een revolutie in ’s werelds belangrijkste toerwagenraces. Het bedrijf ontwikkelt een volledig elektrisch conceptvoertuig met bijna 1.200 pk, torque vectoring en de Space Drive steer-by-wire technologie.

Testlaboratorium

Het World Rally Championship WRC stelt met zijn uitdagende kalender de hoogste eisen aan de auto’s en is daarmee een ideaal testlaboratorium voor innovatieve technologieën. De 13 races van het wereldkampioenschap in Europa, Afrika en Oceanië bieden extreme omstandigheden, die variëren van temperaturen onder nul en sneeuw en ijs in Zweden tot stof en een hoogte van meer dan 2.000 meter in Kenia.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven