Ga naar hoofdinhoud

Render Technology verhoogt productiviteit

De Render-machine is ontworpen voor een stroomverbruik van circa 18/20 kW en heeft een hoge productiviteit

Render Technology, gespecialiseerd in de fabricage van end-of-line handling- en palletiseermachines voor de verpakkingsmarkt, is overgestapt naar Control Techniques als partner op het gebied van drives. Het bedrijf heeft de productiviteit van zijn machines met 20% zien stijgen dankzij het gebruik van de Unidrive M-frequentieregelaars van Control Techniques.

Voordat de Unidrive M werd geïmplenteerd, behaalden de machines van Render 25 of 26 cycli per minuut. Sinds de invoering van de Unidrive M haalt het bedrijf 30 cycli per minuut, een aanzienlijke verbetering. In wezen is de cyclussnelheid niet anders dan het aantal stuks die de machine per minuut naar de pallet kan overbrengen. Hoe hoger dit getal, hoe productiever de machine. Deze productiviteitstoename betekent dat de palletiseermachine waardevoller is voor de eindklant, waardoor Render dus een hogere prijs voor haar producten kan vragen.

Render Technology, gevestigd in Cittadella nabij Vicenza in Italië, is in 2003 opgericht en ontwerpt en fabriceert palletiseer- en depalletiseerapparatuur voor klanten in de verpakkingsindustrie. Naast het ontwerp en de fabricage van apparatuur biedt het bedrijf ook een eigen palletiseerdienst, waarbij het gebruik maakt van zijn eigen producten. Hierbij ontvangt het bedrijf eindproducten, normaal gesproken zakken of dozen die van alles kunnen bevatten, van compost tot wijn. De machine plaatst de producten vervolgens op houten pallets. Als een pallet eenmaal compleet is, vervoert de klant deze naar de eindbestemming.

Verdubbeling van de capaciteit

Het primaire doel voor Render Technology bij het ontwerpen van een nieuwe machine is het verhogen van de capaciteit. Render gebruikte voorheen apparatuur van een concurrent van Control Techniques, waarmee 26 cycli per minuut werden behaald. Hoewel dat toentertijd voldoende was, ging het team toch op zoek naar een drive die aanmerkelijk sneller was. De precieze controle die de Unidrive M biedt, bleek hierbij doorslaggevend. Hierdoor kon Render Technology een machine ontwerpen die 30 cycli per minuut haalt en klanten dus aanmerkelijk verbeterde prestaties en hogere capaciteit biedt.

Na overleg met Control Techniques besloot het bedrijf om de frequentieregelaars Unidrive M701,Unidrive M700 en Unidrive M300 te gebruiken voor de aansturing van de assen en transportbandbewegingen. De drives worden aangestuurd via Profibus DP, met gebruik van SI-Profibus opties.

De M701-drives worden gebruikt voor het regelen van de aspositie, terwijl de M700-drives de positie en oriëntatie van een intelligente transportband regelt. Bewegingen worden geregeld met een elektronische nokken-controller.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven