Ga naar hoofdinhoud

Renault Groep en Atos lanceren digitale oplossing ID@Scale

"ID@Scale" zal fabrikanten in staat stellen om op grote schaal data van industriële machines te verzamelen en te structureren om hun operational excellence en productkwaliteit te verbeteren (foto: Renault)

Renault Groep en Atos lanceren ID@scale (Industrial Data @ Scale), een nieuwe dienst voor industriële dataverzameling om productiebedrijven te ondersteunen in hun digitale reis richting Industrie 4.0.

Industrial Data @ Scale zal fabrikanten in staat stellen om op grote schaal data van industriële machines te verzamelen en te structureren om hun operational excellence en productkwaliteit te verbeteren. ID@scale is ontwikkeld door de Renault Groep. De autofabrikant heeft het systeem al in gebruik genomen in een groot deel van zijn fabrieken. Het systeem is nu geïndustrialiseerd, gemodulariseerd en gecommercialiseerd door Atos.

ID@scale

Tijdens het productieproces genereren fabrieken een enorme hoeveelheid aan data. In veel gevallen wordt deze data onderbenut door hun diversiteit, gebrek aan standaardisatie en tijdgebrek bij de operators. Door ID@S te implementeren, kunnen fabrikanten nu gegevens verzamelen van een breed scala aan productiefaciliteiten (denk aan data komende van diverse leveranciers, generaties, wereldwijde locatie, firmware-updates, enzovoort) Vervolgens zal ID@S deze gegevens op een gestandaardiseerde manier verzamelen, ze vervolgens in de juiste context plaatsen en beschikbaar maken in de cloud. Dit met als resultaat dat de productieprocessen en productkwaliteit meteen kunnen worden verbeterd.

Analytische tools en dashboards

Toegang tot de gestandaardiseerde gegevens is mogelijk via eenvoudig te gebruiken tools en dashboards. Dit vergemakkelijkt en versnelt de inzet van vele soorten use cases (productie, onderhoud kwaliteit, energie, enz.). Daarnaast kunnen fabrikanten met ID@scale aanzienlijke energiebesparingen realiseren door het energieverbruik op productielijnen te monitoren en te optimaliseren.

Toegepast in 22 fabrieken

De Renault Groep heeft deze oplossing ontwikkeld om de data van de productie-installaties vast te leggen. Voor elk type productieproces, worden de data op een gestandaardiseerde manier verzameld en gestructureerd, wat verschillende gebruikscases in de productie mogelijk maakt. Zo kunnen bijvoorbeeld engineering, kwaliteit of logistiek worden aangepakt. Inmiddels wordt deze oplossing op grote schaal ingezet in tweeëntwintig fabrieken van de Renault Groep. Meer dan 7.500 systemen zijn aangesloten, met gestandaardiseerde datamodellen die meer dan 50 verschillende fabricageprocessen vertegenwoordigen, van schroeven tot aluminiuminjectie, waaronder het lassen van autoframes, machinale bewerking, verven, stempelen, naast nieuwe fabricageprocessen voor elektrische motoren en batterijen.

Besparing van 80 miljoen euro per jaar

De Renault Groep bespaart nu al 80 miljoen euro per jaar en wil deze oplossing in de rest van zijn 35 fabrieken, waarbij meer dan 22.000 machines worden aangesloten, implementeren. Het doel is om de implementatie tegen 2023 gereed te hebben en zo jaarlijks een besparing van 200 miljoen euro te realiseren.

Industrial Data @ Scale wordt op grote schaal ingezet in tweeëntwintig fabrieken van de Renault Groep (foto: Renault)

Atos en Renault

Atos versterkt en industrialiseert Renaults oplossing door middel van haar technologieportfolio, diensten en consultingexpertise. De ID@scale service maakt gebruik van het Edge to Cloud-aanbod van Atos. Daardoor is realtime analyse mogelijk van grote hoeveelheden complexe industriële data. Ook de beveiliging ervan is gegarandeerd, evenals de optimalisatie van de inferentie van de meest complexe kunstmatige intelligentiemodellen dankzij de Bull Sequana Edge serverreeks. ID@scale zal continu verder worden ontwikkeld. Het is geschikt voor alle soorten omgevingen, ongeacht de sector. De oplossing is “as a service” overal ter wereld te implementeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven