Ga naar hoofdinhoud

Remote I/O voor Ex-zones

Het remote I/O systeem Antares plus van Bartec kan met verschillende bussystemen (Profibus-DP, ProfiNet, Ethernet IP, Modbus TCP) aan elke standaard controller worden aangesloten. Er zijn negen verschillende I/O-modules met digitale en analoge in- en uitgangen leverbaar. Bij Profibus-DP kan bovendien een hoge betrouwbaarheid worden bereikt door de redundante configuratie van twee hoofdmodules.

Een krachtige voeding kan tot 32 modules verzorgen. Een groot aantal sensoren en actuatoren kan dus worden aangesloten. Het systeem is gecertificeerd volgens de huidige richtlijnen voor gebruik in explosiegevaarlijke gebieden voor ATEX zone 1 en 2 (Gas) en ATEX zone 21 en 22 (stof). De combinatie van Ex d, Ex e en Ex i en een speciaal ontwikkelde plug-techniek werd in een kleine ruimte gerealiseerd.

Door het speciale ontwikkelconcept heeft het systeem voor de apparaatcategorie 2G geen dure explosieveilige behuizing (Ex e) nodig. Hierdoor bespaart de gebruiker op kosten en een vermindering van de technische inspanning. Alle modules zijn hot-swappable, wat betekent dat de uitwisseling van modules tijdens de werking van het systeem mogelijk is onder spanning.

De Profibus- of Ethernetkabel is direct verbonden met het systeem. Extra explosieveilige componenten (veiligheidsbarrières) zijn niet nodig. De bijbehorende software stelt ontwerpers in staat om, door de intuïtieve bediening, het systeem met weinig muisklikken te projecteren en configureren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven