Ga naar hoofdinhoud

Remote communicatie

Met Open Data Port (ODP) voor gegevensoverdracht via GPRS biedt Phoenix Contact een intelligente oplossing voor de bewaking en besturing van remote communicatiestations. De voordelen van deze oplossing zijn de betrouwbare gegevens-overdracht, het gebruik van standaardcomponenten zoals PLC en modem alsook van interfaces en protocollen volgens industriële standaard.

General Packet Radio Service (GPRS) is een dienst voor draadloze gegevens-overdracht die een voordelige, veilige en effectieve oplossing mogelijk maakt voor alle applicaties waarbij gegevens tussen verdeelde stations worden uitgewisseld.

De kern van deze gegevensoverdracht vormen de continue online-verbinding en de afrekening over het volume van de uitgewisselde datapakketten. Via GPRS, DSL en Ethernet maakt ODP een efficiënte communicatie mogelijk van het hoofdpost-systeem via de open OPC-interface en de GPRS-routers tot en met de PLC van Phoenix Contact.

De gegevens worden online doorgegeven of als historische waarden met tijd-stempel opgeslagen en doorgegeven. Als brancheneutrale oplossing kan ODP in de klassieke telecommunicatietechniek in milieu- en energietechniek worden ingezet, maar ook in de energiegegevensregistratie, verkeerstechniek, gebouwentechniek en objectbeveiliging.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven