Ga naar hoofdinhoud

Remote besturingsterminal

Sigmatek (vertegenwoordigd door SigmaControl) breidt haar HMI collectie verder uit met een 19” remote besturingsterminal. Het moderne Ethernet touchpanel kan eenvoudig een afstand van 100 meter overbruggen tussen bediening met visualisatie en besturing. Met de nieuwe ‘os onafhankelijke’ transmissie-technologie kunnen de digitale signalen voor het scherm, de informatie van de touch, USB, Ethernet data en de seriële interface via een standaard Ethernet-kabel naar het remote display worden verzonden.

Als aanvulling op de RJ 45 zijn de nieuwe TAE panels voorzien van een USB 2.0 aansluiting aan de voor- achterzijde. Een optionele chipcard of RFID-reader kan ook worden geïntegreerd. De Ethernet kabel is niet alleen een alternatief voor een DVI aansluiting, maar heett ook geen interne processor nodig en is daarom merkbaar kostenefficiënter.

Wanneer het concept is gebaseerd op een hardwarematige oplossing, wordt de rekenkracht van de PC niet belast zoals bij ThinClient applicaties. Voor gebruikersondersteuning kunnen flikkervrije video’s worden weergegeven in de hoogste resolutie en kleurdiepte.

Zonder CPU in het bedieningspaneel is er geen kostbaar on-site cooling concept nodig. Dit garandeert een hogere mechanische robuustheid van de terminal. Een kostenbesparende optie wordt gecreëerd door de besturings- en displayunit rechtstreeks op de machine te bedienen. De unit is verwijderd van de besturingseenheid en gemonteerd in de beschermde, makkelijk toegankelijke schakelkast.

De gebruiker beschikt over een hoge mate van flexibiliteit, zonder te wisselen van het on-site bedieningspaneel. De verticale TAE meet 360 x 462 x 57 mm en heeft een 19” TFT color touch display (1280 x 1024 pixels) met een LED-backlight. De Ethernet HMI’s zijn ontworpen voor veeleisende toepassingen en kunnen worden gebruikt in sectoren als plastic, glas, bouw en besturingstechnologie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven