Ga naar hoofdinhoud

Relais

Finder heeft het relaispro-gramma uitgebreid met een aantal nieuwe uitvoeringen. De Serie 39 betreft inter-facerelais, de Serie 22 is geschikt voor het schakelen van verlichting, de Serie 77 voor verlichting en toepas-singen met hoge schakel-frequenties.

Met de introductie van de Serie 39 (foto boven) presenteert Finder een nieuwe generatie interfacerelais. De serie is opgesplitst in vijf varianten. MasterBasic is universeel toepasbaar, MasterPplus is te beveiligen met een zekering. MasterInput en MasterOutput besparen tijd, ruimte en geld door de overzichtelijke manier van bedraden. MasterTimer is voorzien van een geïntegreerd tijdrelais met acht tijdfuncties. Alle interfacerelais uit de Serie 39 zijn slechts 6,2 mm breed.

     
De Serie 22 (links) is geschikt voor het schakelen van verlichting, de Serie 77 voor verlichting en toepassingen met hoge schakelfrequenties.

Verlichting en hoge schakelfrequenties
De nieuwe Serie 22 magneetschakelaars is geschikt voor een nominale contactstroom van 25 A, de inschakelstroom mag maximaal 120 A zijn. Door de hoge inschakelstroom is deze serie 22 geschikt voor het schakelen van verlichting. Verdere kenmerken zijn de bromvrije AC/DC-aansturing, be-schikbaarheid met twee of vier contacten en als optie ‘on-auto-off’-keuze-schakelaar. De serie is geschikt voor 35 mm railmontage en uitbreidbaar met twee hulpcontacten.

De Serie 77 heeft een modulaire bouwvorm van slechts 17,5 mm breed en is geschikt voor 35 mm railmontage. De halfgeleiderrelais zijn bestand tegen inschakelstromen tot 300 A en verkrijgbaar met of zonder nuldoorgangs-functie. Met deze relais zijn lastige schakelapplicaties op te lossen zoals het schakelen van verlichting en toepassingen met een hoge schakelfrequentie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven