Ga naar hoofdinhoud

Refitech Waalwijk ontvangt Composiet Award 2015

Refitech is een composiet engineering- en productiebedrijf voor industriële toepassingen waarin gewicht reductie belangrijk is. Zij produceert naast klant specifieke carbon 3D vormdelen ook speciale glasvezel versterkte panelen

Voor een uit carbonfiber vervaardigde high speed pick & place robotarm ontving Bas Nijpels, Sales Manager bij Refitech tijdens Engineering Materials uit de handen van Daniëlle Wild, Beursmanager Evenementenhal Gorinchem, de glazen bokaal voor de Composiet Award 2015.

De winnende met carbonvezels versterkte pick & place arm staat grote prestatie verbeteringen toe in de industriële machine- en apparatenbouw. Hierbij is het mogelijk om de bewegende massa te verlagen, waardoor hogere productie snelheden en lagere aandrijfbelastingen bereikt kunnen worden bij blijvende grijper nauwkeurigheid.

Tot 40% sneller

De award winning knik arm kan tot 40% sneller bewegen dan zijn aluminium voorganger en is ontwikkeld voor ATD Machinery in Duizel, fabrikant van productiemachines voor de sigarenindustrie. De pick & place arm pakt de tabaksbladen op middels een vacuüm grijper en plaatst deze in een opnemer waarna de sigaar gedraaid kan worden.

Er is expertise ontwikkeld voor het in serie vervaardigen van composiet componenten omgezet van metaal naar composiet. Refitech is ISO9000 gecertificeerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven