Ga naar hoofdinhoud

Hogere order-intake op BAUMA 2016

Op het buitenterrein van de BAUMA was het wederom enorm druk bij de demonstraties zoals hier van Komatsu (foto: Messe München)

De BAUMA 2016 kan de boeken in als wederom een zeer succesvolle editie. Er waren in totaal zo’n 3.423 exposanten uit 58 landen. Het aantal bezoekers bedroeg 580.000 uit 200 landen. En ook niet onbelangrijk: exposanten noteerden meer orders dan  ze hadden verwacht.

De zeven dagen durende show op de BAUMA 2016 trok 9 procent meer bezoekers dan de voorgaande editie. Naast veel Duitsers waren het vooral bezoekers uit Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Zweden, Polen en Tsjechië. Van de exposanten kwam 63 procent van buiten Duitsland, eveneens meer dan ooit tevoren.

Ook Aandrijftechniek was in München. Veel standhouders pakten groots uit zoals Liebherr, die op het buitenterrein meer dan 14.000 vierkante meter invulde met ruim zestig bouw- en constructiemachines. Er heerste een optimistische sfeer. ‘Pijnlijke voeten’ en ‘niet alles kunnen zien door de omvang van de beurs’ bleken de vaakst genoemde minpuntjes onder de bezoekers.

De sector is, zo bewees ook een rapport van McKinsey dat tijdens de beurs werd gepresenteerd, over het algemeen positief over de toekomst. Toch is de sector tegelijkertijd nog enigszins conservatief liet het rapport verstaan. Daar waar andere sectoren al volop Industrie 4.0, Internet of Things en big data hebben omarmd en hierop de komende jaren de focus leggen, neemt de bouwsector nog niet actief of actief genoeg grote stappen.

De mogelijkheden rond systeemintegratie en andere technologische ontwikkelingen waren op de beurs zeker aanwezig, maar werden niet aan de bezoekers opgedrongen. Wat betreft aandrijvingen lag de nadruk vooral op efficiency, compacte modules, het modulair opbouwen van systemen, kostenbesparing, hybrid technology oftewel dieselelektrische aandrijvingen en duurzaamheid.

Evi Husson maakte een mooie fotoreportage met veel technisch nieuws uit de zware aandrijftechniek, welke te zien is in de komende AT-Aandrijftechniek.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven