Ga naar hoofdinhoud

Recordaantal deelnemers introductieweek TUE

De TU Eindhoven verwacht volgende week een recordaantal studenten tijdens de Introductieweek (foto: Bart van Overbeeke).

Komende week vindt de introductieweek van Technische Universiteit Eindhoven plaats, kortweg de Intro. Naar verwachting zijn er liefst 2.200 eerstejaars studenten en kent de introductieweek meer deelnemers dan ooit . Dit is een rechtstreeks gevolg van de stijgende lijn van het aantal scholieren dat voor de universiteit kiest.

Het aantal vooraanmeldingen zorgt voor een verwachte stijging van zo’n 26 % eerstejaars studenten voor het komende collegejaar. Daarnaast ziet de universiteit in Eindhoven ook een toename van vrouwelijke en internationale studenten. Dankzij het verbreden van de opleidingen en door meer te richten op mens en technologie ziet het onderwijs- en onderzoeksinstituut de afgelopen jaren een verandering van het type student dat hier komt studeren. Dat zorgt ook voor meer vrouwen en nationaliteiten op de campus.

Introductieweek

De eerstejaars maken volgende week kennis met de stad Eindhoven en de universiteit. 360 studenten zijn internationaal. De voertaal tijdens plenaire sessies is Engels. De ‘introkinderen’, zoals de nieuwkomers worden genoemd, worden door ouderejaars wegwijs gemaakt met onder andere een quiz via een telefoon-app. Bij de hotspots van Eindhoven zoals het PSV stadion, Catharinakerk en het Muziekgebouw Frits Philips krijgen de eerstejaars vragen voorgelegd.

Daarnaast zijn er lezingen over ondernemerschap en prestatiegerichtheid. Dit programma past bij de verschillende types studenten die naar Eindhoven komen. Het gaat niet meer alleen om techniek, maar ook om de maatschappelijke impact van techniek.

Verantwoordelijkheid

Gezien de grotere diversiteit van studenten kunnen de deelnemers aan de Introductieweek dit jaar zelf een deel van het introprogramma samenstellen. Studenten krijgen een scala aan workshops en activiteiten voorgeschoteld waarbij ze zelf drie onderdelen kiezen. Iemand kan bijvoorbeeld kiezen uit een beachvolleybaltraining, een cursus dansen of tappen, maar er is ook een workshop kamer zoeken, een roeiles of het leren van de juiste manier om een plaatje te draaien.

De organisatie zet dit jaar de rem op het alcoholgebruik tijdens de Introductieweek. De betrokken verenigingen mogen pas vanaf 17.00 alcohol schenken. Daarnaast is de afsluitende cantus voor het eerst alcoholvrij. Ook krijgen alle deelnemers een polsbandje waaraan te zien is of ze al 18 jaar zijn, zodat minderjarigen geen alcohol krijgen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven