Ga naar hoofdinhoud

Record aantal exposanten voor Automatica

De editie in 2014 trok 724 exposanten uit 42 bezoekers en 34.493 bezoekers uit meer dan 100 landen. De beurs wordt georganiseerd door Messe München GmbH in samenwerking met VDMA Robotik + Automation (foto: Messe München).

De organisatie van de vakbeurs Automatica, die wordt gehouden van 21 tot en met 24 juni in Munchen, meldt een record aantal deelnemers. Tot nu toe heeft Messe München meer vierkante meters standoppervlak verkocht dan voor de editie 2014. Meer dan achthonderd ondernemingen zullen hun kunnen demonstreren op het gebied van optimalisering van productieprocessen en servicerobotica.

Volgens VDMA Robotik + Automation was de Duitse robot- en automatiseringsbranche in 2014 goed voor een omzet van 11,4 miljard Euro. Dat komt overeen met een omzetstijging van negen procent ten opzichte van het daaraan voorafgaande jaar. Voor het lopende jaar wordt op een omzetstijging van vijf procent gerekend, wat mede te danken is aan de groeiende interesse in de samenwerking tussen mens en machine (lees: co-robotica), mobiele robots en Industrie 4.0. (Potentiële) gebruikers hiervan willen de voordelen niet alleen horen en zien, maar snel zelf in gebruik nehmen.

Automatica voor veel branches

Automatica biedt een compleet spectrum aan producten, systemen en oplossingen voor automatiseringstaken in de automobiel-, metaal-, medische, farmaceutische, voedingsmiddelen- en kunststofindustrie. Exposanten en bezoekers hebben gemeen dat ze productieprocessen willen optimaliseren.

Bijzondere aandacht is er de komende editie voor professionele zorgrobots, waaronder de organisatie robots in de mijnbouw, landbouw, bouw, bosbouw en laden en lossen verstaat, tot en met gebruik in de ruimtevaart.

Na het thema Industrie 4.0 in de praktijk in 2014 zal de komende editie het beursconcept IT2Industry omvatten. Hierbj gaat het om een vakbeurs en open conferntie voor intelligente, digitaal gekoppelde arbeidswerelden. Exposanten presenteren oplossingen en diensten voor het voor het Industrial Internet of Things.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven