Ga naar hoofdinhoud

Record aantal bezoekers op Veilig Werkt Beter 2015

Veilig Werkt Beter wil naast specialisten werkzaam in arbeidsveiligheid en gezondheid op het werk juist ook anderen bewustmaken van de voordelen van veilig werken (foto: Veilig werkt beter)

De derde editie van het vakevent Veilig Werkt Beter, dat plaatsvond van 6 tot en met 8 oktober jongstleden in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, trok 6.568 bezoekers. Dat is tweeënhalf maal het aantal van vorig jaar. De combinatie met de vakbeurs Energie dit jaar bracht veel extra bezoekers uit de bouw, industrie en energiesector. Ruim de helft van het aantal bezoekers kwam via deze beurs.

De Veiligheidspoll van Veilig Werkt Beter had 769 respondenten. Het onderzoek toonde aan dat het niet goed gaat met de aandacht voor de verplichte Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RIE). Slechts 74% geeft aan dat een RIE is uitgevoerd t.o.v. 87% in 2014. Ruim 34% weet niet dat het ook verplicht is een RIE ook uit te voeren bij werknemers thuis bij structureel thuiswerken. Psychosociale arbeidsbelasting is bij slechts 47% een issue en 1/3 neemt nog geen structurele maatregelen voor het duurzaam inzetten van personeel.

Belangstelling gezondheid en preventie stijgt

Veilig Werkt Beter 2015 (7)
De Veilig Werkt Beter 2015 Innovatie Award ging naar de Multi-Grip tilassistent, een multi-functioneel en mobiel tilhulpmiddel voor het rechtopstaand heffen en verplaatsen van grote en (semi-)zware objecten (foto: Veilig werkt beter

Uit de antwoorden van de voorregistratie blijkt echter gestegen interesse in de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (gestegen van 40% (2014) naar 46%), een veilige en gezonde werkplek (gestegen van 48% naar 52%), persoonlijke beschermingsmiddelen (gestegen van 40% naar 43%), veilig samenwerken (gestegen van 19% naar 30%), werken met gevaarlijke stoffen (gestegen van 25% naar 30%), gezondheid en preventie (gestegen van 16% naar 34%) en bhv (30%).

De meeste bezoekers zijn werkzaam in de industrie (15%), advies / consultancy (16%), bouw / vastgoedbeheer (9%) en zakelijke dienstverlening (9%). Zo’n 46% van de bezoekers is werkzaam in bedrijven vanaf 100 werknemers. Zo’n 39% werkt in bedrijven t/m 10 personen. De bezoekers via Energie zijn hierin niet meegenomen.

Veilig Werkt Beter wordt georganiseerd door 2XPO C.V. in samenwerking met een uitgebreide adviescommissie. De volgende editie vindt plaats van 4 t/m 6 oktober 2016.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven