Ga naar hoofdinhoud

Receiverunit voor hoogspanningsomgevingen

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft de ISOBE5600-productrange uitgebreid met een nieuwe receiverunit, de ISOBE5600m. Deze receiver heeft vier kanalen en een geïntegreerde transiënt recorder met een geheugen van 64 Mb voor metingen met een aangesloten PC. Voor de verwerking van grote hoeveelheden data is de Perception-software ontwikkeld. Het meten onder hoogspanning stelt hoge eisen aan de meettechnologie en het meetsysteem die worden gebruikt. Betrouwbare metingen vanaf een veilige afstand zijn alleen mogelijk met galvanische isolatie. Zo worden bovendien aardlussen voorkomen, waardoor de nauwkeurigheid van de metingen verder toeneemt.

Meet- en transmissiesystemen met fiber-optische isolatie vormen een oplossing voor de problemen, die voortkomen uit het gebruik van lange signaallijnen in moeilijke, elektromagnetische omgevingen. Het ISOBE5600-systeem is voor dergelijke omgevingen ontwikkeld. De data tussen de transmitter en de receiver unit worden over glasvezelkabels niet alleen veilig maar ook met hoge snelheden verstuurd.

Het systeem kan overal worden ingezet waar metingen onder hoogspanning plaatsvinden. Typische voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn frequentie-omvormers in windmolens, pulsbreedte modulatie aandrijvingen voor grote motoren of gelijkspanningsbronnen met hoge voltages voor elektrolysetoepassingen.

Het ISOBE5600-systeem bestaat uit een transmitter unit die met een optische fiber aan de ISOBE5600r receiver unit is aangesloten. Als transmitter kan de netgevoede ISOBE5600tm met geïsoleerde energievoorziening (1.8 kV isolatie, geschikt voor middenspanningsproeven) worden gebruikt of de ISOBE5600t met oplaadbare accu (geschikt voor hoogspanningsproeven).

Een accu levert stroom voor 12 uur continu bedrijf. De transmitter beschikt over de mogelijkheid om twee accu’s te plaatsen, waardoor het systeem 24 uur continu kan functioneren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven