Ga naar hoofdinhoud

Radarsensoren voor ruige omgevingen

De DR-M30-IOL voor afstandsmeting in de zwaarste omgevingen bereikt een schokbestendigheid van 100 g en beschermingsklassen tot IP69K. (Foto: Turck)

Turck presenteert robuuste radarsensoren. De DR-M30-IOL zijn geschikt voor zware toepassingen zoals afstandsmeting in havenfaciliteiten en fabrieksautomatisering.

De robuuste 122 GHz-apparaten met beschermingsklassen tot IP69K bereiken een schokbestendigheid van 100 g en zijn daarom geschikt voor afstandsmeting in toepassingsgebieden zoals in havenfaciliteiten, waar optische of ultrasone sensoren ongeschikt zijn door hun beperkte bereik of storingsfactoren zoals stof, wind of licht.

Geen interferentie

De Turck Radar Monitor-parametergebruikersinterface vereenvoudigt de instelling van de DR-sensoren door middel van de realtime weergave van de signaalcurve. Dit is vooral handig bij het instellen van filters om storende signalen te onderdrukken of in gecompliceerde montagesituaties. Bij montage in de directe nabijheid van elkaar voorkomt het FMCW-meetprincipe van de apparaten interferentie tussen de signalen.

Configuraties radarsensoren

IO-Link Alle DR-M30-IOL-sensoren zijn voorzien van IO-Link en een analoge en schakeluitgang, waarbij de analoge uitgang ook als tweede schakeluitgang kan worden geconfigureerd. In conventionele toepassingen kunnen de apparaten ook zonder IO-Link worden gebruikt. Drie verschillende lensconfiguraties maken een optimale apparaatselectie mogelijk afhankelijk van de toepassing en het vereiste detectieveld.

Ook interessant:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven