Ga naar hoofdinhoud

QuantiParts voor klassieke Wärtsilä motoren

QuantiParts biedt OEM (Original Engine Manufacturer) onderdelen voor specifieke klassieke medium- en high speed viertakt Wärtsilä motoren zoals Deutz, Stork, Bolnes, Sulzer A/S, Poyaud, SACM en Crepelle (foto QuantiParts)

Wärtsilä heeft een dochteronderneming opgericht met onderdelen voor oudere Wärtsilä viertakt motoren. QuantiParts, volledig in handen van Wärtsilä, opereert vanuit Nederland en bedient klanten in de maritieme, locomotive en energiecentralesector wereldwijd.

QuantiParts biedt OEM (Original Engine Manufacturer) onderdelen voor specifieke klassieke medium- en high speed viertakt Wärtsilä motoren zoals Deutz, Stork, Bolnes, Sulzer A/S, Poyaud, SACM en Crepelle. De nieuwe organisatie is gevestigd in Zwolle met een voorraad van bijna 5,5 miljoen componenten voor meer dan 40 verschillende typen motoren.

Product- en applicatiekennis

Door een uitgebreide technische product- en applicatiekennis betekent de oprichting van QuantiParts voor Wärtsilä een sterkere aanwezigheid in dit specifieke marktsegment. Het productportfolio van QuantiParts, bestaande uit onderdelen voor klassieke motoren die niet meer geproduceerd worden, profiteert van een efficiënt handelsmodel passend bij het betreffende marktsegment.

“Het vestigen van QuantiParts sluit naadloos aan bij de Wärtsilä Services strategie om de organisatie erop te richten om klanten optimale service te bieden. We zien veel groeipotentieel in dit segment”, aldus Pierpaolo Barbone, President Services en Executive Vice President, Wärtsilä Corporation.

80 miljoen euro omzet

In 2014 was de omzet van de klassieke Wärtsilä motoronderdelen rond de 80 miljoen euro. QuantiParts biedt werk aan ongeveer 70 mensen in Zwolle en Frankrijk. Alle werknemers zijn voormalig Wärtsilä werknemers die de Wärtsilä kennis en ervaring meebrengen. QuantiParts bedient haar klanten wereldwijd.

“QuantiParts is een nieuw bedrijf waarin onze OEM kennis, competenties en kwaliteit samenkomen en worden aangevuld met snelheid, flexibiliteit en bijzonder nauwe samenwerking met klanten. We willen onze klanten tevredenstellen door iets nieuws en opvallends aan te bieden”, aldus Guido Barbazza, Vice President of Emerging Businesses.

“We zijn erg enthousiast over ons nieuwe bedrijf”, zegt Michel Kubbinga, Directeur van QuantiParts. “We willen er zeker van zijn dat onze klanten de zorg voor hun volwassen motoren kunnen voortzetten en snel en flexibel hun benodigde onderdelen ontvangen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven