Ga naar hoofdinhoud

Quality- en energieanalyzers

De Power Quality- en energieanalyzers van de nieuwe 430-serie II van Fluke bieden het beste voor het analyseren van de netvoedingkwaliteit, en zij introduceren als eerste de mogelijkheid om energieverliezen financieel te kwantificeren.

De nieuwe 434, 435 en 437 uit de serie II helpen netvoedingsproblemen in driefasen- en éénfase-stroomverdeelinrichtingen te lokaliseren, te voorspellen, te voorkomen en op te lossen. Daarnaast meet en kwantificeert de energieverliesalgoritme, Unified Power Measurement genaamd, energieverliezen als gevolg van problemen met harmonischen en onbalans, zodat de gebruiker de oorzaak van energieverspilling in een systeem precies kan lokaliseren.

De UPM-berekeningen worden gebruikt om de financiële kosten te kwantificeren van energieverlies ten gevolge van problemen met de netvoedingkwaliteit. De berekeningen worden, samen met andere installatiespecifieke informatie, uitgevoerd door een energieverliescalculator, die uiteindelijk bepaalt hoeveel geld een installatie door energieverspilling verliest.

Vanouds worden energiebesparingen gerealiseerd door bewaking en een gericht energiebeleid, of met andere woorden door de grote belastingen in een installatie te bepalen en hun werking te optimaliseren. De kosten van de netvoedingkwaliteit konden alleen worden gekwantificeerd in de vorm van uitvaltijd en productieverlies door storingen en beschadiging van elektrische apparatuur.

De methode van de Unified Power Measurement (UPM) gaat nu een heel stuk verder, om energiebesparingen te realiseren door de energieverspilling ten gevolge van netvoedingsproblemen aan het licht te brengen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven