Ga naar hoofdinhoud

PTC wil Vuforia kopen van Qualcomm

Vuforia kent een community van ontwikkelaars uit 130 landen. De technologie is gebruikt bij meer dan 20.000 apps die in totaal goed waren voor meer dan 200 miljoen downloads wereldwijd (foto: PTC)

PTC beoogt augmented reality-koploper Vuforia – inclusief diens grote community van ontwikkelaars – over te nemen van Qualcomm. Vuforia is een geavanceerd en veel gebruikt augmented reality (AR) technologieplatform. Met het ‘mobile vision’-platform kunnen apps de fysieke wereld verrijken met digitale ervaringen.

De combinatie van PTC en Vuforia brengt twee transformerende technologietrends bij elkaar – Internet of Things (IoT) en augmented reality (AR) – waarmee een nieuw type product kan ontstaan waarin de digitale en de fysieke wereld samenvloeien.

Augmented reality & PTC

Augmented reality wordt momenteel breed ingezet binnen de gaming-sector en consumentengoederen-branche maar veel toepassingen in sectoren als automotive, luchtvaart, industrie en retail zijn snel in opkomst. Samengebracht met de IoT-en analyse-platformen van PTC, opent de augmented reality-technologie van Vuforia een wereld aan mogelijkheden voor het creëren van nieuwe manieren om producten te ontwikkelen, monitoren en managen en gebruikers en monteurs te voorzien van gebruiks- en onderhoudsinstructies.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven