Ga naar hoofdinhoud

Proportioneel drukregelventiel

Voor het op afstand regelen van de druk in een pneumatisch systeem ontwikkelde Festo een speciale variant binnen de serie VPPM-drukregelventielen: de VPPM/MPA. Deze variant is te integreren in een CPX/MPA-ventieleiland, waarmee de gebruiker kan profiteren van alle voordelen van het ventieleiland, waaronder de mogelijkheid om te regelen via veldbus en Ethernet én het realiseren van variabele drukzones.

Het VPPM proportionele drukregelventiel wordt gekenmerkt door eenvoud en bedieningsgemak. Zo voorziet hij in drie regelkarakteristieken: snel, universeel en nauwkeurig, die de gebruiker met letterlijk één druk op de knop kan kiezen. Hiervoor maakt het ventiel gebruik van geïntegreerde sensoren die de regeleigenschappen ondersteunen en bijdragen aan een robuust regelgedrag.

Omdat de sensoren voor de temperatuur gecompenseerd zijn, heeft de gebruiker geen last van weglopende drukken in geval van temperatuurveranderingen. De modulariteit van de drukregelventielen biedt de mogelijkheid om voor een specifieke applicatie het juiste ventiel te kiezen: inline of flensversie, stroom- of spanninggestuurd.

Verder zijn er uiteenlopende diagnosemogelijkheden beschikbaar door gebruik te maken van de veldbus aansluitingen van CPX/MPA. Via veldbus zijn zowel minimale als maximale grenswaarden te bewaken én naar wens te wijzigen. De statusweergave via LED’s op het drukregelventiel geven eenduidig aan of het ventiel naar wens werkt of niet.

De proportionele drukregelventielen zijn eenvoudig en snel te integreren binnen het CPX-ventielplatform en daardoor snel in bedrijf te stellen. Door gebruik te maken van de CPX/MMI kan de gebruiker ook handmatig, dus zonder tussenkomst van een bussysteem, de VPPM-ventielen in bedrijf nemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven