Ga naar hoofdinhoud

Programmeerbare drukknoppen

Een programmeerbare drukknop met multi-kleurige halo-verlichting is nu ver-krijgbaar bij EAO. De 22,5 mm printschakelaars en signaalarmaturen uit de serie 84 kunnen worden geprogrammeerd voor ver-andering van kleur, puls, knipperfrequentie en ver-lichting aan de rand.

Door gebruikmaking van SMD LED technologie kunnen tien verschillende kleuren in één enkele schakelaar worden gecombineerd: acht rondom de buitenste ‘halo’ lens en één tweekleurige LED in het midden. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor ontwerpers en ontwikkelaars om meer intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken bedieningen te ontwerpen, zelfs voor de kleinste panelen.

Aan één schakelaar kunnen meer functies worden toegekend. Een opstart-procedure van een systeem kan stapsgewijs zichtbaar worden gemaakt door na elkaar oplichtende LED’s. Een drukknop kan worden gebruikt om een parameter te verhogen of te verlagen. Bij elke pulsdruk gaat een extra LED’je branden rondom de ring. De toetsen zijn geschikt voor gebruik naast of rondom aanraakschermen om aanvullende of primaire functies te benadrukken.

Het transparante bedienelement wordt door een snel-klik bevestigingsflens op de printplaat gemonteerd. Er is keuze uit verzonken of verhoogde, kunststof of aluminium lenzen. De gehele schakelaar kan snel worden ge-monteerd in een 22,5 mm sparing. De printschakelaars uit de serie 84 zijn geschikt voor machine-, automatiserings- en procesbesturingssystemen, medische apparatuur en instrumentatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven