Ga naar hoofdinhoud

Programma Dutch Fluid Power Conference 2016 bekend

Tijdens het DFPC 2016 wordt er diep ingegaan op systeemarchitectuur van hydraulische systemen (foto: Aandrijftechniek)

De Dutch Fluid Power Conference, voorheen bekend als Het Hydrauliek Congres, zal dit jaar zijn gewijd aan Systeemarchitectuur in de Hydrauliek. De organiserende partners FEDA (Federatie Aandrijven en Automatiseren) en VPH (Vereniging Platform Hydrauliek) hebben een spectaculair en technisch programma aangekondigd. De conferentie vindt plaats op 10 november 2016 in het CineMec in Ede.

Zo zal André Kuipers als keynote speaker optreden. Deze bekende Nederlandse astronaut zal uitvoerig ingaan op technologie en innovatie in de ruimte en over System Engineering bij de ESA. Belangrijk echter zijn de veertien gespecialiseerde sprekers op het gebied van hydraulische systeemarchitectuur die het woord voeren met verschillende invalshoeken op dit thema.

Deelnemers krijgen technisch inzicht in de principes en effecten van systeem-engineering en –architectuur, systeemarchitectuur bij 720 bar, semantische informatie, procesmodellering in mechatronische systemen en meer. De sprekers zijn allen hydrauliekspecialisten uit een keur van universiteiten en bedrijven uit binnen- en buitenland. Vandaar dat de voertaal van het congres Engels is.

Voor de pauze gaan de lezingen vooral over hydraulische systeemarchitectuur in het algemeen. Na de pauze gaan de sessies over systeemarchitectuur in toepassingen. Zo zal er, naast aandacht voor machinebouw en industrie, ook meer aandacht zijn voor de ontwikkelingen in de mobiele hydrauliek.

Discussie en interactie

Deze zevende editie zal meer nog dan voorgaande conferenties de mogelijkheid bieden tot netwerken en kennisdeling. Door het aantal sprekers terug te brengen van twintig naar veertien is meer tijd beschikbaar voor diepgaande discussie en interactie tijdens de presentaties. Ook is meer tijd gereserveerd voor netwerken tijdens pauzes en voor het bezoeken van de Table-Tops.

Net als voorgaande edities wordt het Dutch Fluid Power Conference 2016 gehouden in het centraal gelegen film- en congrescentrum CineMec in Ede. De toegangsprijs per persoon is € 275,- exclusief BTW. Er geldt een vroegboekkorting, € 245,- per persoon exclusief BTW als deelnemers zich vóór 1 juli 2016 aanmelden. De toegangsprijs omvat toegang tot de conferentie en het lunchbuffet. Registratie is mogelijk op www.dfpc.nl, waar ook de meest recente informatie te vinden is. Geïnteresseerden kunnen zich bovendien aanmelden voor een Table-Top.

Aandrijftechniek zal de komende maanden meer aandacht geven aan dit congres. Als mediapartner komt er een rondetafelgesprek over Systeemarchitectuur in de hydrauliek en worden er in de komende nummers van het vakblad, na de zomer, enkele interessante artikelen geplaatst op hydrauliekgebied.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven