Ga naar hoofdinhoud

Profisafe veiligheidsmodule

De Anybus Safety module van HMS (vertegenwoordigd door Hescon) biedt fabrikanten van apparatuur een gestandaardiseerde en betaalbare oplossing voor het integreren van veilige in- en uitgangen volgens de Profisafe standaard in hun automatiseringsapparatuur. De nieuwe module biedt op een eenvoudige manier te controleren veiligheids-I/O-signalen over Profinet. De module voldoet aan Safety Integrity Level SIL 3 en het peformance-niveau PLe. Het veiligheidsconcept is ontwikkeld in samenwerking met TÜV Rheinland.

De Anybus-Safety module maakt het gemakkelijker veiligheids-I/O-signalen via een netwerk te versturen. De module ondersteunt als eerste Profisafe, later zullen functie compatibele versies verschijnen voor CIP Safety, Open Safety, Safety-over-EtherCAT en Safety over Sercos zijn verschijnen. De module wordt in de PLC gebruikt in combinatie met een communicatiemodule van de Anybus CompactCom series.

De veiligheidsmodule communiceert volgens het Black Channel principe met de communicatiemodules. Bij de Profinet-versie fungeert de communicatiemodule als Profinet I/O en implementeert de veiligheidsmodule de Profisafe layer. De beveiligingsmodule biedt machinebouwers een aantal veilige tweekanaals, rechtstreeks aan te sluiten I/O-signalen voor het aansturen van de in de machine ingebouwde veiligheidfuncties.

Volgens de fabrikant kan de embedded Anybus-Safety de ontwikkelingskosten van een machine met 80% verminderen. Ook wordt het certificatieproces vereenvoudigd, omdat de veiligheidsmodule al is gecertificeerd door TÜV Rheinland. De fabrikant hoeft alleen aan te tonen hoe hij de module heeft geïmplementeerd volgens de eisen van de TÜV.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven