Ga naar hoofdinhoud

Profinet terminal

Beckhoff (vertegenwoordigd door Industrial Automation Link) breidt de serie high-performance EtherCAT I/O systeem uit met de EL6631-0010 Profinet terminal die als gateway van EtherCAT naar Profinet RT, twee real-time Ethernet bussystemen met elkaar verbindt

Het EtherCAT terminal systeem zorgt voor de integratie van veldbus en industrieel Ethernet systeem via lokale master/slave terminals. Als Profinet apparaat vereenvoudigt de EL6631-0010 slave terminal de uitwisseling van data tussen EtherCAT en Profinet RT netwerken. De terminal heeft twee RJ 45 poorten.

De implementatie van de interne netwerkdiensten LLDP (voor topologieherkenning) en SNMP (voor bewaking) verstrekt de gegevens voor netwerkdiagnostiek. LLDP ondersteunt de automatische herkenning van de fysieke aanleg van kabelnetten van het netwerk.

De EL6631-0010 kan tot 1.000 bytes gebruikersdata uitwisselen tussen EtherCAT en Profinet in een cyclustijd van 1 ms. Extra geïmplementeerde karakteristieken zijn de I&M functies 1 – 4 (Identification and Maintenance Profiles) en Shared Device volgens GSDML 2.25.

Met ‘Shared Device’ kan de EL6631-0010 een ander Profinet apparaat nastreven. Dit betekent dat één EL6631-0010 Profinet terminal kan worden verbonden met twee Profinet controllers, zelfs als maar één apparaat fysiek aanwezig is.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven