Ga naar hoofdinhoud

Profinet PLC voor decentrale configuraties

De Speed CPU’s van Vipa bieden naast een gecombineerde MPI/Profibus DP master/slave interface ook een volledige Profinet I/O controller voor het realiseren van modulaire en decentrale configuraties. De Ethernet-CP is een real time klasse 1 Profinet I/O controller, die met STEP 7 en het TIA Portal is te programmeren. Met de geïntegreerde MPI/DP interface is het mogelijk maximaal 32 verbindingen tegelijkertijd te projecteren.

Natuurlijk ondersteunt de PLC, PG/OP communicatie voor het programmeren, de inbedrijfname en diagnose, evenals communicatie voor de verbinding met HMI en SCADA. Behalve de functionaliteiten van de Profinet I/O Controller heeft de gebruiker natuurlijk ook Ethernet en TCP/IP gebaseerde communicatie als S7- of RFC1006 ter beschikking.

De CPU is ontworpen voor tijdkritische toepassingen en voldoet tegelijkertijd aan de groeiende vraag om de steeds groter wordende geheugencapaciteit op te slaan. Het geheugen kan namelijk aan de eisen van het systeem en de toepassing worden aangepast, ook naderhand zonder dat de bestaande hardware hoeft te worden omgewisseld.

Door een MCC-kaart in het slot te steken, wordt het geheugen eenvoudig uitgebreid. Overigens is deze MCC-kaart standaard niet nodig tijdens bedrijf. Het aantal typen CPU’s die de gebruiker nodig heeft voor al zijn toepassingen, is daarmee tot een minimum beperkt. Met de Ethernet interface, de Profibus DP master, de MPI aansluiting en in het bijzonder de geïntegreerde Profinet I/O Controller worden alle belangrijke interfaces in één CPU ondersteund.

Er zijn drie varianten leverbaar van low, medium en high. De low versie heeft geen Profibus DP master maar alleen een slave aan boord en het geheugen is niet uitbreidbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven