Ga naar hoofdinhoud

Profinet-inspektor

Indu-Sol zorgt met de INspektor voor permanente netwerk bewaking en daarmee voor een hogere installatiebeschikbaarheid van veldbus- en Industrial Ethernet systemen. Het verschil met andere ana-lysemethoden is hier dat dit apparaat  niet alleen de afzonderlijke componenten in het systeem, maar ook de verbindende elementen van de veldbus permanent bewaken. De INspektor beoordeelt continu de kwaliteit van het logische dataverkeer en kan al voor een mogelijke uitval een waarschuwing geven.

De bestaande INspektorenfamilie voor Profibus, ASi en CAN is nu uitgebreid met de Profinet-INspektor. Hier gaat het om een passive data collector, die het berichtenverkeer in Profinet maar ook in Ethernet continu bewaakt op kwaliteitgereateerde evenementen, deze meet en opslaat. Met een in de INspektor geïntegreerde webserver kan de netwerkstand in de vorm van een abonneematrix zonder extra software worden weergegeven op elke PC met een webbrowser.

Voorgedefinieerde triggers reageren op gebeurtenissen in Profinet. Een geïntegreerd potentiaalvrij contact slaat alarm bij overschrijden van gedefinieerde drempels. Deze informaties spiegelen tenslotte de actuele stand af van de communicatiekwaliteit in een bepaald netwerk. Evene-menten, zoals berichtlekken en hiaten kunnen vroegtijdig worden opgespoord. Een daaropvolgende snelle en gerichte onderhoudsstrategie kan plotselinge storingen en daarmee gepaard gaande hoge kosten voorkomen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven