Ga naar hoofdinhoud

Profinet encoder

De nieuwe single- en multi-turn encoders met robuuste vormgeving van Kübler (vertegenwoordigd door Duranmatic) maken de absolute-encoder reeks compleet. De Profinet encoders ondersteunen de ‘isochroon mode’ techniek (ook wel IRT-mode genoemd). Ze zijn daardoor geschikt voor real-time applicaties.

Door het loskoppelen van de real-time communicatie van de standaard communicatie (TCP/IP) biedt de IRT-mode van deze Profinet encoder ook een real-time oplossing voor alle high-performance applicaties (zoals synchroon applicaties). De korte cyclustijd van minder dan een milliseconde zorgt voor flexibel en veelzijdig gebruik. De mogelijkheid om de firmware te upgraden zonder de encoder te hoeven demonteren, is tevens een groot pluspunt.

Scalings, voor-ingestelde waardes en vele additionele parameters kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd via de Profinet bus. Positie, snelheid, temperatuur en andere gegevens van de encoder kunnen tevens worden verzonden. Alle parameters kunnen worden geprogrammeerd via de Profinet bus voor een snelle en probleemloze start-up. De buscover is uitgerust met drie M12 pluggen voor snelle installatie.

In de single-turn versie kan deze encoder tot maximaal 16 bit data aan en in de multi-turn versie 28 bit (overall resolution). De extra veilige Safety-Lock lagerstructuur garandeert de encoder van maximale veiligheid. Het afgesloten grote lager verzekert stabiliteit tijdens trillingen en geeft de encoder een robuustheid die zelfs installatiefouten weerstaat. Machine down tijden en reparaties worden hierdoor voorkomen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven