Ga naar hoofdinhoud

Profibus repeaters

Door gebruik te maken van repeaters uit de serie FLEXtra van Systeme Helmholz zijn de inzetmogelijkheden van Profibus-oplossingen te vergroten. Zo is het hiermee mogelijk om, naast de gebruikelijke busstructuur, nu ook een sternetwerk op te bouwen.

De fabrikant biedt een tweevoudige repeater, een viervoudige multirepeater en een zesvoudige multirepeater. In de praktijk zijn Profibusnetwerken in lijn opgebouwd en laten maximaal 32 deelnemers toe, maar voor complexere toepassingen of applicaties met meer dan 32 deelnemers wordt de serie FLEXtra geboden, waarin verschillende repeaters zijn opgenomen.

Ondanks zijn kleine bouwvorm is de FLEXtra Twinrepeater te beschouwen als een volwaardige Profibus repeater. Hij ondersteunt overdrachtssnelheden tot 12 Mb/s en is tevens in te zetten als busverlenging tot 1 km (bij het gebruik van twee repeaters), het uitbreiden van de installatie of voor het verhogen van het deelnemersaantal.

De meervoudige Profibus repeaters zijn ontwikkeld voor het realiseren van een stervormige netopbouw met autonome segmenten. Tevens zijn de afzonderlijke segmenten met geïntegreerde DIP-schakelaar eenvoudig uit te schakelen. De MultiRepeaters zijn ook weer te gebruiken om langere afstanden te overbruggen zonder concessies te doen aan de overdrachtssnelheden – deze lopen van 9,6 kb/s tot 12 Mb/s.

De Flextra repeaters worden met Profibus stekkers aan het netwerk gekoppeld. Ze maken op deze manier een verlenging, segmentatie of vertakking mogelijk. De geïntegreerde status LED’s bieden de gebruiker een snel overzicht van de bustoestand. Tevens zijn ze probleemloos te integreren in MPI-netwerken.

Voordelen:

  • meer deelnemers in een Profibus-oplossing
  • hogere beschikbaarheid door segmentatie
  • gefaseerd inbedrijfstellen vanwege segementatie
  • vergroten van de kabellengte
  • grote vrijheid in netwerkstructuur (lijn, bus, ster)
  • compacte afmetingen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven