Ga naar hoofdinhoud

Profibus configurator

Met de integratie van de Profibus configurator in de ‘all-in-one engineering tool’ SolutionCenter biedt Bachmann electronic een Profibus tool die is te gebruiken binnen Microsoft Vista. Binnen de Solution-Center omgeving kan de Profibus configuratie ook worden opgezet zonder link naar de hardware en later worden geüpload naar de online controller.

In gedistribueerde automatiseringssystemen waarin control componenten van diverse fabrikanten worden gebruikt, wordt het M1 control systeem vaak ingezet als Profibus slave. Hier wordt Profibus gebruikt als een gestandaardiseerd medium voor data uitwisseling en synchronisatie tussen de verschillende componenten.

Met de verder ontwikkelde Profibus configurator kan eenvoudig een slave configuratie voor het M1 systeem worden gegenereerd. Ook kan een GSD file worden geëxporteerd naar de nieuwe geconfigureerde M1 slave. De GSD file kan dan vervolgens worden opgenomen in de configuratie tool van een andere fabrikant, zodat hier de master kan worden geconfigureerd.

Apparatuur van andere fabrikanten kan net als voorheen worden opgeno-men in de Profibus catalogus door de ‘device description file’ in het GSD formaat.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven