Ga naar hoofdinhoud

Portaalrobot met cycli van 670 milliseconden

De High-Speed H- en T-portalen van Festo zijn 30% sneller dan conventionele handlingsystemen. Beide systemen zijn alternatieven voor complexe en moeilijke robotsystemen zoals robots in Delta-kinematica en Scaras. Ze worden zo geleverd dat ze direct in die machine kunnen worden geïnstalleerd – aangepast aan alle noodzakelijke machine-interfaces.

Voor de High-Speed T-Portal is een tacttijd van 670 milliseconden probleemloos mogelijk. Het is een High-Speed pick-and-place met een hogere dynamica als conventionele lijnportals en schaalbaar op elke slag. Daarmee kan hij de tacttijden in vorm-vul-sealprocessen bijhouden. Aan het einde van deze processen verdeelt de High-Speed T-Portal de verpakkingen in dozen.

De snelheid van 4 m/s en de versnelling van 50 m/s² bereikt het portaal over de gehele werkruimte met een constructief kneepje: De beide tandriemassen zijn met de traverse verbonden via een enkele circulerende tandriem om de aandrijfas. Deze wordt aangedreven door twee EMMS aangedreven servomotoren.

Het High-Speed H-Portal verdeelt verpakte levensmiddelen zoals chocoladerepen in dozen. Hij dekt een veel grotere werkruimte in rechthoekige vorm af dan robotsystemen in Delta-kinematica, die alleen ronde of niervormige werkruites kunnen bewerken. Het nadeel van Delta-robots zijn ook de hoge kosten, de te installeren massa van rond de 150 kg en de benodigde hoge montageruimte.

Daartegenover is de High-Speed H-Portal schaalbaar op iedere slag, zeer vlak geconstrueerd, heeft een laag zwaartepunt en een eenvoudigere structuur dan de snelle Delta-robot. De optimale versnelling en vertraging kunnen slagen in X- en Y-richting aan van twee tot één meter met een nauwkeurigheid van 0,2 mm.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven