Ga naar hoofdinhoud

Pompmotoren voor afvalwaterdompelpompen

Voor de modulair opgebouwde afvalwaterdompelpompen van het type EMU FA heeft Wilo met de T 50G en FKT 50G twee nieuwe motortypes in het leveringsprogramma. Deze worden gekenmerkt door eenvoudig onderhoud en lange levensduur. Ze bieden, afhankelijk van de uitvoering, een maximale opvoerhoogte van ongeveer honderd meter of een volumestroom van maximaal 2.400 dm3/s. Bij de ontwikkeling van de nieuwe motortypes heeft een verdere verhoging van de bedrijfszekerheid centraal gestaan. Zo dragen de vernieuwde kabelgeleiding en extra trekontlasting bij aan verminderde kans op lekkage. Als extra bescherming is tevens een vochtsensor gemonteerd.

De volledige motorbeveiliging gebeurt door een thermistor of bimetaal. Zowel de T 50G- als de FKT 50G-motoren zijn voorzien van speciale wentellagers en twee separate mechanical seals. Dit resulteert in een rustige en trillingvrije loop van de motoren. Daarnaast beschermen in totaal drie radiaalafdichtingen de lagers en mechanical seals tegen het binnendringen van vloeistoffen.

Vloeistof die eventueel via de tweede mechanische asafdichting binnendringt, wordt ‘opgenomen’ door het lekkagecompartiment. Hier is een mini-vlotterschakelaar geïnstalleerd die de motor vroegtijdig uitschakelt. De nieuwste motoren zijn onderhoudsvriendelijk. Het motorcompartiment en de klemmenkast zijn eenvoudig toegankelijk, terwijl de laatste een snelle en eenvoudige uitwisseling van de aansluitkabels mogelijk maakt.

Daarnaast is een snelle smering van de lagers mogelijk wat het onderhoud vereenvoudigt. Beide motortypes zijn met beschermingsklasse IP 68 uitgevoerd en in de standaard versie geschikt voor een maximale onderdompeling van twintig meter en een mediumtemperatuur van maximaal 40°C.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven