Ga naar hoofdinhoud

Pompaandrijvingen met toerenregelaar

Geartecno biedt van Planetroll een nieuwe en unieke oplossing voor pompaandrijvingen. Op het gebied van mechatronicatechniek zijn nieuwe softwareoplossingen voor de toerenregeling en het draaimoment ontwikkeld. Dit zijn de elektronische toerenregelaar Plarotronic en het elektronisch koppelsysteem PlaroTorque die het aandrijven van verschillende pomptypes ondersteunen. Hierdoor is het nu mogelijk het aan de pompas gevraagde koppel te leveren, onafhankelijk van de temperatuur, spanningsschommelingen en het rendement.

De Plarotronic aandrijving is vergelijkbaar met de toerenregeling van een elektronische aandrijving en biedt dezelfde commando’s en communicatie als een frequentieregelaar, echter zonder de specifieke beperkingen van een standaard frequentieomvormer. Ook is de Plarotronic geschikt voor busaansluitingen. PlaroTorque is een elektronisch systeem dat het benodigde koppel afgeeft.

De pompaandrijving kan vanuit stilstand direct op toeren worden gebracht en geeft meteen een hoog aanloop- en losbreekkoppel af. Nog een voordeel is dat de aandrijving niet gaat slippen. De regelbare pompaandrijvingen van Plantroll zijn hierdoor geschikt voor gebruik in explosieve zones conform de ATEX 95 richtlijn (94/9/EG). Extra en kostbare beveiligingsapparatuur zijn daarom overbodig.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven