Ga naar hoofdinhoud

Pollux afstandsbediening voor maximale flexibiliteit

De Pollux kan toegepast worden in zware industriële omgevingen (foto: Tyro Remotes).

Tyro Remotes heeft onlangs een nieuwe industriële afstandsbediening gelanceerd waarbij meer dan 500 combinaties mogelijk zijn om deze volledig naar eigen hand te configureren. Engineers van Tyro hebben zich tot het uiterste ingespannen om maximale flexibiliteit te waarborgen.

De maximale flexibiliteit blijkt uit het feit dat men, naast de knoppen, schakelaars, potentiometers en joysticks, kan kiezen voor een display en eigen iconen die verlicht worden middels innovatieve backlight-verlichting. De Pollux kan toegepast worden in zware industriële omgevingen. Met een bereik tot 700 meter en de mogelijkheid om zowel analoge als digitale joysticks en potentiometers toe te passen is het echt een industriële duizendpoot. De besturing is vuil- en vochtbestending en kent een extreem snelle reactietijd van minder dan 0,1 sec.

Doordat de radiografische afstandsbediening bidirectioneel ingericht kan worden, kan men via het display de gewenste meldingen terugkrijgen. Kiest men ervoor om de Pollux te combineren met de Tyro Virgo ontvanger dan ontstaat de mogelijkheid om de afstandsbediening te integreren met diverse bussystemen. Tyro heeft inmiddels zijn eerste opdrachten uit Frankrijk ontvangen. Met een specifieke configuratie zal men de Pollux gebruiken om de lier en de tractor te besturen bij het zagen en verwerken van bomen. Hoewel dit slechts een van de denkbare toepassingen is, is Tyro erg verheugd met de nieuwe mogelijkheden die de Pollux met zich mee brengt.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven