Ga naar hoofdinhoud

Plug-in EMC-filter voor mini drive

WEG lanceert een gemakkelijk te installeren plug-in EMC-filter waarmee gebruikers de CFW100 Mini Drive veilig kunnen inzetten in een grotere verscheidenheid van ongecompliceerde technische toepassingen. Het gaat hier om de kleinste regelaar met geïntegreerde micro-PLC op de markt , voor nominale motorvermogens van 180 W tot 750 W.

De CFW100 Mini Drive kan nu worden gebruikt in combinatie met machines die niet noodzakelijk zijn uitgerust met een groep EMC-filter. Hierbij valt te denken aan zwembadpompen, liftdeuren en fitnesstoestellen, maar ook kleine ventilatoren, roer- en mengmachines en eenvoudige werktuigen.

Dankzij het nieuwe filter kunnen elektronische toerentalregelaars worden toegepast in applicaties waar dit vroeger niet mogelijk was. Gebruikers kunnen nu hun energierendement verhogen in virtueel elke toepassing, volledig in overeenkomst met de bindende EMC-richtlijn. De CFW100 is een compacte en economische oplossing voor het aansturen van driefasen laagspanning inductiemotoren.

EMC-filter

Het EMC-filter van WEG beperkt de geleidingsruis (150 kHz – 30 MHz) en de uitgestraalde hoogfrequente (30 MHz – 1 GHz) interferentie die worden gegenereerd door de schakelprocessen van de CFW100. De filters werden ontwikkeld conform de meest recente normen voor regelbare elektrische aandrijfsystemen (EN IEC 61800-3 – categorie C2) en industriële, wetenschappelijke en medische radiofrequentieapparatuur (EN 55011:2009 of Cisper 11 A Groep 1 A1). Ze zorgen voor een betrouwbare oplossing, waarbij schadelijke effecten op andere, naburige elektrische uitrustingen worden vermeden en deze efficiënt kunnen blijven doorwerken.

Het EMC-filter is geschikt voor alle CFW100-framegroottes en kan snel worden geïnstalleerd gemonteerd op de DIN-rail, zonder bedrading of tools. De stilstandtijd is dus minimaal en er is geen gespecialiseerd personeel vereist om de filter te plaatsen, wat voor de gebruiker een besparing van bijkomende installatiekosten betekent.

Er zijn insteekbare uitbreidingsmodules voor de Mini Drive beschikbaar, zoals USB, Bluetooth en Modbus RTU commmunicatie-interfaces en modules voor toegang tot veldbussystemen, onder meer Modus, DeviceNet en CANopen. Andere uitbreidingsmodules maken besturing op afstand mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven