Ga naar hoofdinhoud

PLCopen certificering Coordinated Motion

B&R heeft een PLCopen certificering ontvangen voor zijn Coordinated Motion functieblokken voor meerassige bewegingen (foto: Jeroen Aalberts).

B&R heeft een PLCopen certificering ontvangen voor zijn Coordinated Motion functieblokken voor meerassige bewegingen. Het ontwikkelplatform Automation Studio van de onderneming maakt het programmeren en configureren van meer-assige systemen eenvoudiger. Dit is mogelijk gemaakt door de gecertificeerde PLCopen Coordinated Motion functieblokken toe te voegen aan de bestaande functieblokken.

Al sinds de oprichting houdt de PLCopen Foundation zich bezig met standaardisatie van functieblokken. Modulaire en individuele machineconcepten zijn alleen te realiseren als het mogelijk is om gemakkelijk te wisselen tussen componenten van verschillende fabrikanten.

Coordinated Motion

De Motion Control Part 4 – Coordinated Motion specificaties van PLCopen omvatten gedefinieerde functieblokken en machinestatus beschrijvingen die het mogelijk maken om meerassige systemen te bedienen met een gestandaardiseerde interface. Dankzij deze functieblokken is het configureren van een robot net zo gemakkelijk is als het opzetten van enkele assen. De gestandaardiseerde interface garandeert dat elk commando identiek verwerkt wordt. Geen enkele regel code hoeft aangepast te worden.

Als specialist in industriële automatisering combineert B&R technologie met geavanceerde engineering om klanten in vrijwel elke industrie complete oplossingen te bieden voor machine- en procesautomatisering, motion control, HMI en geïntegreerde veiligheidstechniek. Industriële veldbusstandaarden (de industrial ethernet variant Powerlink en de open veiligheidsstandaard OpenSaftey) maken het productportfolio compleet. Voor softwareontwikkelomgeving biedt het huis Automation Studio.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven