Ga naar hoofdinhoud

PLC / HMI

De VT250 van Turck is een low-cost PLC/HMI met een 5,7” TFT QVGA kleuren-scherm. Voor alle protocollen zijn master en slave stacks mogelijk. De VT250 PLC / HMI is daarmee te gebruiken als gateway tussen klassieke veldbussen en RealTime Ethernet, bijvoorbeeld CAN Open Master naar ProfiNet Slave. Behalve de standaard veldbus poort maakt de dubbel uitgevoerde RealTime Ethernet poort opbouw van een lijntopologie mogelijk.

De nieuwe eenheid kan drie functies vervullen. De eerste functie is het visualiseren door nieuw ontwikkelde software QViS. De software is intuïtief te bedienen met vele functies voor password management, alarm handling en receptuurmanagement.

De tweede functie is besturen. De PLC is door de object georiënteerde CoDeSys versie 3 te programmeren in standaard programmeertalen conform IEC61131. Alle ondersteunde veldbussen zijn eveneens met CoDeSys V3 te configureren.

Als derde functie vervult de VT250 de communicatietaken, variërend van klassieke veldbussen zoals ProfiBus naar RealTime Ethernet (zoals ProfiNet). Ook talloze andere protocollen zijn mogelijk, zoals ModBus, DeviceNet en CAN Open voor de klassieke veldbussen en ModBus TCP, EtherNet/IP, EtherCAT, Sercos III en Ethernet Powerlink voor RealTime Ethernet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven