Ga naar hoofdinhoud

PLC-functionaliteit voor Turck multiprotocol I/O-modules

Met ARGEE kunnen PLC-functies direct op de modules van de block-I/O-reeksen TBEN-L, TBEN-S, BL compact en FEN20 geprogrammeerd worden (foto: Turck)

Turck stelt tijdens de Hannover Messe ARGEE voor – een eenvoudige PLC-functionaliteit voor de multiprotocol-block-I/O-modules van Turck in IP20 en IP67. Met ARGEE kunnen PLC-functies direct op de modules van de block-I/O-   reeksen TBEN-L, TBEN-S, BL compact en FEN20 geprogrammeerd worden.

Op die manier kunnen eenvoudige besturingsfuncties op de I/O-modules worden uitbesteed, waardoor de gecentraliseerde besturing en de buscommunicatie worden ontlast. De ARGEE-programmeeromgeving is een eenvoudige webapplicatie. Het vereist enkel een Windows PC met een webbrowser zoals Chrome of Firefox. Dankzij het multiprotocol Ethernet van Turck kunnen zo voorgeprogrammeerde modules in Profinet-, Ethernet/IP- of Modbus-TCP-netwerken worden ingezet. Eenvoudige vereisten zijn met ARGEE ook volledig autonoom realiseerbaar op de block-I/O-modules van Turck.

Het programmeren kan niet eenvoudiger. In de ‘simple’ modus, vergelijkbaar met het ladderdiagrameditor, kunnen via drop-down-velden de in- en uitgangen met Boleaanse commando’s en acties worden gekoppeld. Het programmeren van fundamentele functies is daardoor mogelijk zonder enige kennis van een programmeertaal. In de “professional” modus beschikt men dan over de volledige functie-omvang, waarmee bijvoorbeeld ook afloopdiagrammen realiseerbaar zijn, zonder dat programmeerkennis vereist zou zijn. Op de Hannover Messe zullen eerst de block-I/O-reeksen TBEN-S en BL compact met ARGEE beschikbaar zijn, TBEN-L en FEN20 volgen in de loop van het jaar.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven