Ga naar hoofdinhoud

Platte draaieenheid met elektrische rem (video)

De Schunk ERT draaieenheid kan worden gebruikt als roterende indexeertafel, maar ook als een hanteringsmodule in potaaltoepassingen. (foto's: Schunk)

De ERT universeel toepasbare, mechatronische draaieenheid van Schunk maakt zowel flexibele als dynamische draaibewegingen mogelijk in compacte ruimtes en is vrijwel slijtage- en onderhoudsvrij. De unit is optioneel leverbaar met een rem, die via de besturingseenheid wordt bediend. Dit heeft als voordeel dat de hoogte van de Schunk ERT ongewijzigd blijft.

De draaieenheid creërt goede voorwaarden voor de meest compacte montage- en handlingtoepassingen op het gebied van elektronica, medische technologie, laboratoriumtechnologie, farmacie, cosmetica industrie. Maar dedraaieenheid leent zich ook voor ruimtebesparende toepassingen in machinebouw, laserbewerkingen of verpakkingsprocessen.

Draaieenheid

De draaieenheid kan worden gebruikt als draaitafel voor componenten, modules en gereedschappen, maar ook als draaieenheid voor portaaloplossingen, als roterende indexeertafels of als nauwkeurige positioneringsmodule. De eenheid is gebaseerd op een permanent bekrachtigde koppelmotor met een absolute encoder en garandeert een herhaalnauwkeurigheid van 0,01°, korte reactietijden en hoge koppels. Dankzij een ruime opening in het midden kunnen kabels en slangen worden doorgevoerd of kan een camera worden gebruikt.

Schunk ERT draaieenheid
De universeel toepasbare Schunk ERT draaieenheid is de platste draaieenheid met elektrische rem op de markt.

Om de grootst mogelijke flexibiliteit in de besturings- en regelstrategie te garanderen, kunnen aandrijfcontrollers van verschillende fabrikanten worden gebruikt, zodat de module naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande systeemarchitecturen. De optioneel verkrijgbare rem fixeert de positie bij stilstand betrouwbaar zonder de totale hoogte te veranderen, zelfs als een externe kracht invloed uitoefent op de eenheid.

In de eerste fase is de veelzijdige module verkrijgbaar in drie maten 12, 50 en 300 met nominale koppels van 1,5 Nm, 7,8 Nm en 32 Nm, buitendiameters van 120 mm, 167 mm en 277 mm en maximaal toelaatbare massatraagheidsmomenten van 0,07 kgm2, 0,39 kgm2 en 5,53 kgm2. De Schunk ERT wordt geleverd en aangestuurd via standaard connectoren (M12/M17). In een tweede uitbreidingsfase komen optionele draaidoorvoeren voor de slangloze of draadloze overdracht van elektrische signalen, bussignalen of vloeistoffen, evenals stof- en spatwaterdichte varianten (IP54) beschikbaar.

Onderstaand filmpje toont de volledige inbedrijfstelling van de ERT draaitafelmet elektrische rem en absolute encoder voor montage- en handlingtechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven