Ga naar hoofdinhoud

Platform voor machineautomatisering

Omron Industrial Automation Business (IAB) kondigt de lancering van een nieuw platform voor machineautomatisering aan: Sysmac (System for Machine Automation Control). Sysmac staat voor één enkele machinebesturing via één aansluiting en één softwareoplossing.

Sysmac NJ integreert beweging, besturing, netwerkverbindingen, vision-inspectie, nieuwe software (Sysmac Studio) met functionaliteit voor configuratie, programmering, simulatie en bewaking, en een snel machinenetwerk (EtherCAT) voor de aansturing van beweging, vision, sensoren en actuators.

Een direct voordeel van de nieuwe architectuur is de naadloze integratie van Omrons kerncompetenties binnen één besturingsplatform. Machinebesturing en motion control zijn nu één geheel: veldapparatuur wordt nu aangestuurd over één machinenetwerk en geprogrammeerd met één softwareoplossing.

Het hart van het nieuwe automatiseringsplatform wordt gevormd door de Sysmac NJ 501-machine automation controller, die is ontworpen met het oog op snelheid en flexibiliteit. De controller is uitgerust met een Intel-processor die een staat van dienst heeft in veeleisende industriële omgevingen, geen ventilator nodig heeft en werkt onder een real-time operating system (RTOS).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven