Ga naar hoofdinhoud

Planetaire tandwielkast valt in de prijzen

Dankzij de planetaire transmissie van Smesh kunnen de draaibanken van Style onder vollast schakelen (foto: Smesh).

Tijdens de ‘Avond van de Maakindustrie’, georganiseerd door de FPT-Vimag, Koninklijke Metaalunie en de Jaarbeurs, zijn vier Innovatie Awards feestelijk uitgereikt. De ‘Made in de Benelux’ Award ging naar de Style Smesh 2-step Gear (SS2-sG) ontwikkelt door de eigen R&D afdeling van Style CNC Machines in Bunschoten, in samenwerking met Smesh in Rotterdam. Dankzij de Smesh planetaire tandwielkast kunnen de Style draaibanken onder vollast schakelen.

Style Smesh 2-step Gear (SS2-sG) is ontwikkeld door de StyleCNC en Smesh. “Tussen al het softwaregeweld is het mooi om te zien dat er ook op mechanisch gebied nog geïnnoveerd wordt. En het is een echt Nederlands product”, aldus de jury.

“Bij de ontwikkeling van SS2-sG hebben we de mogelijkheden van planetaire tandwielen onderzocht, zodat we onder vollast kunnen schakelen zonder volledig te moeten af- en optoeren. De twee Nederlandse bedrijven Style en Smesh slaan de handen ineen en creëren iets unieks in de CNC wereld”, vertelt Bastiaan Clement, managing director van Style. “Door de unieke en gepatenteerde Style Smesh 2-step Gear (SS2-sG) kunnen wij als Nederlandse maakindustrie de internationale concurrentie aan.”

Planetaire tandwielkast

De SS2-sG transmissie biedt de mogelijkheid om op de Style draaibanken onder vollast te schakelen. De transmissie bestaat uit een zonnewiel met vijf planeetwielen en een ringwiel, die zijn samengebracht in een compacte behuizing. De nieuwe transmissie geeft het beste uit drie bestaande transmissies: de eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie is.

De jury was behalve van het rendementsvoordeel gecharmeerd van het onderhoudsgemak. De complete transmissie is snel als module te vervangen, waardoor stilstandtijd tot een minimum kan worden beperkt. Clement: “We zijn erg blij dat we deze TechniShow Innovatie Award hebben gewonnen. Vier jaar geleden zaten we met ons bedrijf nog in zwaar weer en nu loopt het bedrijf als nooit te voren. Het winnen van deze prijs is dan ook een mooie beloning voor ons bedrijf en onze medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Toegevoegde waarde

De jury was onder de indruk van de hoeveelheid innovaties afkomstig van Nederlandse bedrijven. “De toegevoegde klantwaarde komt veelal uit Nederland, kijk maar naar de winnaars. We hebben echt waarde verbeterende innovatieve bedrijven in Nederland. We hebben veel oplossingen gezien die zijn ontwikkeld uit een eigen probleem en dat zijn ongetwijfeld ook problemen waar andere ondernemers mee worstelen. Daarnaast zien we aan verschillende producten dat Smart Industry marktrijp en toegankelijk begint te worden voor het MKB. Een hele mooie ontwikkeling”, aldus de jury.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven