Ga naar hoofdinhoud

Planetaire reductiekast onderscheidt zich in twee dimensies

De nieuwe XP+ High Torque uit de alpha Premium Line van Wittenstein alpha

Met de nieuwe XP+ High Torque planetaire reductiekast uit de alpha Premium Line van Wittenstein alpha realiseren gebruikers tot wel 72% meer koppel en tegelijk ook tot 54% meer torsiestijfheid in vergelijking tot de beste producten van concurrenten, stelt het bedrijf.

De XP+ High Torque staat voor systematisch hogere prestaties en ruimtebesparende downsizing. Daarnaast maakt een geïntegreerde sensormodule met een datalogger en een IO-Link communicatie-interface voor toekomstbestendige verbindingen met gedigitaliseerde aandrijfassen en machines mogelijk.

Prestatiekenmerken

Gereedschapsmachines, verpakkingsmachines, automatische handlingsystemen en speciale machines profiteren vooral van de prestatiekenmerken van deze nieuwe reductiekast. Hij is geschikt voor toepassingen waar zeer hoge positioneernauwkeurigheid en herhaalbaarheid vereist zijn, waar veelvuldige richtingsveranderingen de norm zijn, er zeer korte cyclustijden zijn vereist, en waar maximale compactheid en ruimtebesparing van belang zijn.

Nieuwe benchmark

De nieuwe reductiekast is een aanvulling op de XP+ familie. Hij is ontworpen om de beste precisie, dynamiek en vermogensdichtheid in zijn klasse te bieden en wordt beschouwd als de benchmark reductiekasttechnologie in alle belangrijke disciplines. Hij bereikt aanzienlijk hogere proces-, aanvoer- en hefboomkrachten, ontsluit extra dynamisch potentieel en overtuigt met een verder verbeterde besturingskwaliteit, precisie en positioneringsherhaalbaarheid. Dit resulteert enerzijds in duidelijk verbeterde prestaties, die de machineontwikkeling in geheel nieuwe dimensies brengen, en anderzijds in systematisch kleinere aandrijfoplossingen dankzij de enorme potentiële besparingen in ruimte en gewicht. Zoals bij alle reductiekasten uit het Premium-segment van Wittenstein alpha blijft de torsiespeling constant op minder dan één boogminuut gedurende de gehele levensduur.

Industry 4.0-connectiviteit

De tandkwielkast kan worden uitgerust met een smart cynapse-module voor integratie in gedigitaliseerde machineassen en genetwerkte productieomgevingen. Hierdoor kunnen digitale diensten worden gebruikt om processen te bewaken, de machine-uptime te verhogen of storingen voorspellend te detecteren.

Vier verschillende groottes

De nieuwe serie gaat van start met een coaxiale planetaire reductiekast in vier verschillende groottes, met vijf overbrengingsverhoudingen en drie uitgangsvormen in het aanbod. Andere varianten zijn in voorbereiding of kunnen op verzoek worden aangepast aan specifieke klanteisen. De cymex 5-software/ontwerptool en de in-house engineering-expertise spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de reductiekastvariant die het beste past bij een bepaalde toepassing.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven