Ga naar hoofdinhoud

Pilz introduceert nieuw veilig heksysteem in Hannover

Het nieuwe heksysteem PSENmlock biedt veilige vergrendeling en veilige sluiting in één product (foto: Pilz)

Pilz introduceerde deze week op de Hannover messe 2016 een nieuw veilig heksysteem met veilige vergrendeling en veilige sluiting onder de naam PSENmlock. Het nieuwe systeem is een uitbreiding op het assortiment veiligheidsdeursystemen van Pilz.

PSENmlock biedt betrouwbare veiligheidsdeurbewaking en veilig dichthouden voor bescherming van personen en processen tot de hoogste veiligheidscategorie Perfomance Level e in één apparaat. Dankzij de slanke maar toch robuuste constructie en de uitgebreide montagemogelijkheden kan PSENmlock flexibel worden ingezet en eenvoudig worden gemonteerd.

Het nieuwe heksysteem PSENmlock biedt veilige vergrendeling en veilige sluiting in één product. Laatstgenoemde wordt mogelijk gemaakt door de tweekanaals-aansturing van de sluiting. Daardoor is de schakelaar met name geschikt voor machines met een gevaarlijke naloop, waarbij ook een veilige sluiting tot niveau Perfomance Level d of Perfomance Level e nodig is.

Voor een goed afleesbare diagnose in ingebouwde toestand zitten er op drie kanten van de behuizing van de PSENmlock ledlampjes. De flexibel geplaatste actuator zorgt bovendien voor een hoge tolerantiecompensatie – ook als de poorten omlaag gaan. De robuustheid van de mechaniek en de behuizing zorgen voor een lange levensduur. De spanningsloze sluiting door middel van een bistabiele magneet vermindert het energieverbruik.

De voordelen van het nieuwe systeem zijn:

  • Hoogste veiligheidsniveau:
  • Veilige sluiting tot en met niveau Perfomance Level e
  • Veilige vergrendeling tot en met niveau PL e
  • Hoge sluitkracht van 7500 N
  • Goed afleesbare diagnose: Ledlampjes op 3 kanten van de behuizing
  • Compact formaat: onder meer geschikt voor alle 40 mm-profielconstructies
  • Lange levensduur: robuuste mechaniek en behuizing
  • Geen onbedoelde inschakeling van de sluiting dankzij geïntegreerde opstartblokkering
  • Flexibel geplaatste actuator: hoge tolerantiecompensatie – ook als de poorten omlaag gaan

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven