Ga naar hoofdinhoud

Persluchtdroger met nieuwe koeltechnologie

Ingersoll Rand heeft een nieuwe droogtechnologie voor perslucht geïntroduceerd, de Sub-Freezing Air Dryer. De droger is volgens de fabrikant ’s werelds eerste droger die -20°C drukdauwpunt biedt tegen 70% lagere energiekosten en 40% kleinere footprint dan die van traditionele adsorptiedrogers. De nieuwe persluchtdroger is compatibel met gesmeerde roterende compressoren, olievrije roterende compressoren, centrifugaalcompressoren en zuigercompressoren.

De nieuwe Sub-Freezing Air Dryer levert een persluchtkwaliteit die voorheen alleen haalbaar was met trommel- of adsorptietechnologie. De nieuwe technologie levert een dauwpunt van -20°C en zorgt voor een regeneratieve koeldroger in een efficiënt en economisch apparaat. De technologie zorgt voor zeer droge lucht zonder energie te verspillen of perslucht te verbruiken; gebruikers hebben hierdoor de volledige capaciteit van hun compressor er beschikking.

Persluchtdroger

De Sub-Freezing Dryer levert een constant drukdauwpunt volgens ISO-klasse 3 en -20°C, ongeacht veranderingen in de vraag of omgevingstemperatuur. Hierdoor kunnen klanten op betrouwbare wijze voorzien in de persluchtbehoefte van hun bedrijf. Daarbij maakt het niet uit of de gebruiker algemene werkzaamheden uitoefent of dat hij kritische artikelen zoals farmaceutische producten maakt. De Sub-Freezing Air Dryer levert de luchtkwaliteit die hij nodig heeft.

Volgens Ingersoll Rand heeft de Sub-Freezing Dryer een lagere ’total cost of ownership’ dan traditionele regeneratieve adsorptiedrogers en zijn de onderhoudskosten 80% lager dan bij trommeldrogers. Anders dan trommel- en adsorptiedrogers is geen kostbare periodieke vervanging van droogmiddel en dus ook geen deeltjesfiltratie stroomafwaarts nodig.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven