Ga naar hoofdinhoud

PDA voor Ex-zones

Mobiliteit en het mobiele kantoor zijn zijn trefwoorden van de moderne wereld. Ook in het Ex-bereik gaat het tegenwoordig vaak niet meer zonder computerondersteu-ning. Maar toch blijven de actueel beschikbare mobiele computer, die voor deze gebieden zijn goedgekeurd, ver achter bij de technologie die al lang standaard is in andere gebieden.

Ecom Instruments heeft nu samen met Intermec een platform ontwikkeld, die al vanaf het ontwerp alle voorwaarden biedt voor een Ex-certificering. Een nieuwigheid, want tot nu toe werden voor de fabricage van mobiele apparaten door het Ex-bereik bestaande apparaten achteraf technisch zo aangepast, dat ze voldoen aan de huidige normen.

Dat leidt tot enerzijds hoge kosten en aan de andere kant een geringe betrouwbaarheid. Want de handmatige tussenkomst in de gevoelige techniek brengt vaak hoge mislukkingen van apparatuur met zich mee. Met de ontwikkeling „from scratch“ kan echter net zo goed de nieuwste technologie worden geïntegreerd, zoals de ondersteuning voor alle actuele WLAN-standaards of UMTS.

Eventueel noodzakelijke periferie apparaten zoals RFID-lezers, barcode-scanners of HART-modems zijn al af fabriek in de mobiele Ex-computer geïntegreerd en maken zo een ergonomisch design mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven