Ga naar hoofdinhoud

Parker toont innovaties op Hannover Messe

De EcoReach is een geïntegreerde hydraulische eenheid voor heftrucks. Motor, pomp en hydraulische kleppen zijn ondergebracht in één behuizing (foto's: Parker Hannifin).

Parker Hannifin zal op de Hannover Messe (1-5 april) een aantal nieuwe innovaties voor systeemoplossingen, componenten en diensten presenteren om duurzame en concurrerende industriële productie te ondersteunen. Bezoekers vinden efficiënte en milieuvriendelijke innovaties voor een breed scala aan toepassingen in de hydrauliek, pneumatiek, elektromechanische aandrijvingen, filtratie en vloeistof- en gasbehandeling.

Speciale aandacht zal uitgaan naar het EcoReach-systeem van het bedrijf, Thermal Management oplossingen en de TFP serie 2 -weg servo-proportionele kleppen.

Innovaties voor heftrucks

Elektrische heftrucks worden nog altijd aangedreven door een elektrohydraulisch systeem. De EcoReach is een geïntegreerde hydraulische eenheid met de motor, pomp en hydraulische kleppen in één behuizing. Dit minimaliseert het aantal componenten, wat de betrouwbaarheid verbetert en het inbouwvolume verkleint.

Het geavanceerde systeem combineert de modernste kerntechnologieën van Parker. Het inbouwproces wordt vereenvoudigd en de kosten voor heftruckfabrikanten verlaagd. Het systeem zorgt voor een langere levensduur van de batterij, hogere productiviteit, hogere belastbaarheid, hogere bedrijfssnelheid en een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik.

EcoReach is opgebouwd uit een aantal technologieën, die elk zijn geoptimaliseerd om een volledig geïntegreerd pakket aan te bieden dat is afgestemd op de behoeften van heftruckfabrikanten en -gebruikers. Het systeem omvat een PMAC-motor die de belastbaarheid verbetert en het energieverbruik vermindert en een omkeerbare pomp die in motor-modus fungeert als elektromotor en dan generator aandrijft. Verder omvat het blok een geoptimaliseerd kleppensysteem dat speciaal is ontworpen voor heftrucktoepassingen.

Thermisch management

De levenscyclus van systemen en machines is vaak afhankelijk van een efficiënte koeling om optimale bedrijfstemperaturen te handhaven. Parker Hannifin zal in een Future Lab in Hannover zijn brede aan thermo management componenten laten zien.

koppeling innovaties Parker
De NSA Series koppelingen van Parker Hannifin.

Tot de getoonde technologieën behoren onder andere de NSA-, NSI-, NSE- en NSE-series snelkoppelingen in diverse maten. Deze kunnen worden gecombineerd met Sensonodes (diagnose-, transmissie- en bewakingsapparatuur) en manifolds om op maat gemaakte oplossingen voor thermisch beheer te bouwen.

Ook worden snelkoppelingen getoond die zonder gereedschap kunnen worden geassembleerd om koelelementen aan te sluiten voor thermo management toepassingen. De lage drukval in deze systemen helpt het energieverbruik te optimaliseren. Alle producten zijn voorzien van een vlakke afdichtingsklep die het aansluiten en loskoppelen zonder vloeistofverlies mogelijk maakt. Onderhoudsbeurten worden aanzienlijk verkort dankzij de snelle koppeling en ontkoppeling. De vloeistof kan tijdens onderhoudswerkzaamheden in het circuit blijven en hoeft niet te worden afgetapt.

Servo-proportionele kleppen

Parker servo-proportionele klep
De TFP-serie servo-proportionele kleppen wordt gekenmerkt door een nieuw, op stroming geoptimaliseerd ontwerp.

De TFP-serie wordt gekenmerkt door een nieuw, op stroming geoptimaliseerd ontwerp. In combinatie met andere technische verbeteringen bereikt de TFP-serie debietwaarden die voorheen alleen mogelijk waren door te kiezen voor een grotere klep. Het bedrijf zal bovendien ook de nieuwe TFP-serie in een 3D geprinte versie presenteren. De volledig functionele klep zal de mogelijkheden van additive manufacturing aantonen.

Met de TFP-serie cartridge kleppen toont Parker Hannifin nog een innovatie demonstreren in het Future Lab. De nieuwe 2-weg servo-proportionele klep met VCD technologie is gebaseerd op de huidige TDP en TEP families. De TFP-serie bouwt voort op de goede stromingseigenschappen, precisie en dynamiek van deze bestaande producten om kortere cyclustijden, stabielere processen en minimale uitval te realiseren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven