Ga naar hoofdinhoud

Parametreerbare stilstand- en toerentalbewaking

De bewaking van veilige stilstand en beweging van aandrijfelementen is met de veiligheidsmodule PSR-Motionstop van Phoenix Contact nu eenvoudiger te verwezenlijken. De module is slechts 35 mm smal. Er kunnen standaard encoders, veilige gecertificeerde SIL-encoders en naderingsschakelaars op worden aangesloten voor het realiseren van de wezenlijke veiligheidsfuncties volgens EN 61800-5-2.

Halfgeleider- en relaisuitgangen zorgen ervoor dat de gevaar opleverende beweging snel en betrouwbaar wordt afgeschakeld indien dat nodig is. Er kunnen tot vier verschillende bedrijfsmodi van een machine in combinatie met externe aandrijfcomponenten en de geïntegreerde veilgheidsfuncties STO (veilig afgeschakeld moment), SLS (veilig begrensde snelheid), SMS (veilige snelheidsbewaking) alsook SDI (veilige bewegingsrichting) worden bewaakt.

De veiligheidsmodule wordt met de afneembare bedienings- en displayeenheid PSR-OP-unit comfortabel geparametreerd. Deze is voor de functie van de basismodule niet noodzakelijk. Zodoende bestaat bij een op afstand gebruikte PSR-OP-unit maximale beveiliging tegen manipulatie alsook een kostenvoordeel bij gebruik van meerdere basismodulen. De veiligheidsmodule is geschikt voor toepassingen tot SIL 3 volgens EN 61508 en EN IEC 62061, evenals PL e volgens EN ISO 13849-1.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven