Ga naar hoofdinhoud

Palfinger neemt OPTS technologie van Lift2Work over

De multifunctionele hydraulische hoogwerker zorgt voor het veilig, snel en efficiënt vervoeren van zowel mensen als materialen. (Foto: Palfinger)

Na de overname van de OPTS-technologie ontwikkeld door Lift2Work, introduceert de maritieme business unit van Palfinger een nieuwe oplossing om de snelgroeiende markt van offshore transfersystemen aan te pakken.

Per september 2021 heeft de maritieme business unit van Palfinger de Offshore Passenger Transfer System (OPTS)-technologie overgenomen van Lift2Work. Het in Rotterdam gevestigde bedrijf is opgericht met uitgebreide kennis en ervaring in de maritieme offshore-sector.

Hun doel is eenvoudig en naadloos transport van schepen naar offshore-platforms. In lijn met de visie van Palfinger om de toekomst van de hijsoplossingen van zijn klanten vorm te geven, introduceerde Lift2Work een nieuwe manier van offshore toegang – de OPTS.

De OPTS wordt op verschillende assen gecompenseerd om golven op te vangen. (Foto: Palfinger)

Veilig, snel en efficiënt

Het systeem is een multifunctionele hydraulische hoogwerker voor het veilig, snel en efficiënt vervoeren van zowel mensen als materialen. Technisch gezien wordt de OPTS op verschillende assen gecompenseerd om golven op te vangen. Hij kan tot zes personen tegelijk tillen en goederen tot 2.000 kilogram. Deze combinatie onderscheidt de OPTS van alle andere systemen en methoden die op de markt verkrijgbaar zijn. Meer over de techniek is te lezen in een eerder verschenen bericht op Aandrijftechniek.

Stijgende vraag en energietransitie

De overname is een reactie op de sterk groeiende markt van offshore transfersystemen. Palfinger verwacht dat deze vraag de komende jaren zal blijven stijgen als gevolg van toenemende ontwikkelingen in de offshore windindustrie en ontmantelingsactiviteiten in de offshore olie- en gassector.

“Deze ontwikkelingen zijn belangrijke drijfveren voor de wereldwijde overgang naar hernieuwbare energie”, zegt CEO Andreas Klauser. “Met de overname van de OPTS-technologie van Lift2Work willen we deze transitie graag ondersteunen, waarbij we altijd rekening houden met de eigen duurzaamheidswaarden”, voegt Klauser toe.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven